Петролът поскъпна в азиатската търговия днес на фона на засиленото

...
Петролът поскъпна в азиатската търговия днес на фона на засиленото
Коментари Харесай

Скок на цената на петрола в Азия заради спрените руски доставки

Петролът нарастна в азиатската търговия през днешния ден на фона на засиленото геополитическо напрежение след прекъсването на съветските газови доставки за Полша, до момента в който очакванията за стопански тласъци в Китай укрепиха вероятностите за търсенето, съобщи Ройтерс.

Снощи в " Булгаргаз " ЕАД е получено съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " за България ще бъдат спрени, считано от 27 април 2022 година, заяви министерството на енергетиката на България.

Сортът Брент от Северно море прибави 44 цента или 0,4 на 100 до 105,43 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 12 цента или 0,1 на 100 до 101,82 $.

И двата референтни сорта покачиха цената си с към 3 % през вчерашния ден при мощно неуверена търговия, като пазарът беше колеблив сред безпокойствата за доставките и търсенето поради спирането на подаването на съветски газ и влошаващите се международни стопански вероятности.

Русия спря доставките на газ за Полша и България през днешния ден в подтекста на сериозна ескалация на спора сред Русия и Запада поради нейната инвазия в Украйна, която Москва назовава " военна интервенция ".

" Спирането на газовите доставки не е нова вест, само че това става в миг, когато опасенията от стагфлация още веднъж се ускоряват ", уточни в докладна бележка Стивън Инес от Ес Пи Ай " Асет мениджмънт " (SPI Asset Management).

Международният валутен фонд (МВФ) през вчерашния ден предизвести, че икономическите вероятности за Азия обрисуват заплаха от стагфлация в подтекста на войната в Украйна, повишаването на суровините и икономическото закъснение в Китай, което основава забележителна неустановеност.

Китайската централна банка през вчерашния ден съобщи, че ще пристъпи към внимателна парична поддръжка за стопанската система на фона на напъните на Пекин да се бори със зараждащо се огнище на КОВИД-19 в китайската столица и да избегне блокиране на целия град, както това стана с Шанхай в продължение на месец. Стимулите ще засилят търсенето, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР