Един от най-популярните литературни детективи вече има своето ново екранно

...
Един от най-популярните литературни детективи вече има своето ново екранно
Коментари Харесай

Избраха актьора за Хари Хуле в сериала по книгите на Ю Несбьо

Един от най-популярните литературни детективи към този момент има своето ново екранно лице. Тобиас Сантелман е определен да играе детектив Хари Хуле в идния сериал по книгите на майстора на кримито Ю Несбьо.
Прочетете още
43-годишният Сантелман е прочут с функциите си в историческия сериал The Last Kingdom, където играе Рагнар Младия/Рагнар Рагнарсон, както и с номинирания за " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм " Кон-Тики " от 2012 година

Норвежкият артист ще влезе в ролята на детектив Хуле - централен персонаж в множеството произведения на Несбьо. Сериалът, чието име ще бъде Jo Nesbø`s Harry Hole, ще се появи в Netflix.

Поредицата е престъпна история, в центъра на която е Хуле - извънредно добър в работата си, само че изстрадал от живота детектив, който се бори със личните си демони.

В първия сезон на Хари Хуле му предстoи конфликт с корумпирания му сътрудник Том Валер, в чиято роля ще забележим Джоел Кинаман (Altered Carbon, новия " Робокоп " ). Двамата ще " търсят метод да направляват из неразбираемите етични граници в битката с престъпността ", до момента в който самият Хуле пробва да залови сериен палач.

Пиа Тиелта (Made in Oslo) оформя водещото трио в първия сезон на Jo Nesbø`s Harry Hole в ролята на обичаната на детектива - Ракел.

" Изключително признателен съм за доверието, което ми оказват с това, че ми дават да играя Хари Хуле ", разяснява Сантелман на събитие онлайн, на което е бил показан актьорският състав на идния сериал.

" Напълно наясно съм с голяма фенска база и милионите читатели, които обичат персонажа. За мен задачата е да основа Хари, който хората по едно и също време да разпознаят и от който да бъдат сюрпризирани ", зарича се артистът.

На същото събитие е имало и известно презастраховане към реакции на читатели, за които Сантелман може да не наподобява като най-подходящия избор.

" Предполагам, че всички читатели на поредицата книги имат своя лична визия по какъв начин би трябвало да наподобява Хари Хуле и имат цялостното право на това ", показва писателят Несбьо.

" Ще създадем подобен Хари, който е основан освен на книгите, само че и на артиста Тобиас Сантелман и всички, ангажирани с плана - пред и зад камера ", добавя писателят.

Хуле несъмнено влиза в категорията литературни персонажи, които могат да накарат читателите да надигнат писък на неодобрение, в случай че определеният артист съгласно тях не е подобаващ. Несбьо обаче авансово заема позиция по въпроса.

" За мен разказването на истории не е да даваш на хората това, което си мислят, че желаят, само че това, което не са знаели, че желаят. Ще опитаме да създадем нещо свежо, вълнуващо и изненадващо с почитание към книжната версия на Хари ", показва създателят на кримките.
 
И въпреки че изборът на артист няма по какъв начин да не сътвори разнопосочни отзиви (фенката в офиса разяснява: " Трябват му 20 годинки от горната страна " ), има и една несъмнено добра вест към идния сериал.

Сценарист на Jo Nesbø`s Harry Hole ще бъде... самият Ю Несбьо.

Премиерната дата още не е ясна - въпреки всичко фотосите стартират в норвежката столица Осло на 23 май, само че евентуално ще можем да гледаме сериала чак през 2025 година Със сигурност имате задоволително време да се потопите в тези крими истории в техния книжовен оригинал.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР