Петото издание на образователната игра на Yettel идва с нови

...
Петото издание на образователната игра на Yettel идва с нови
Коментари Харесай

Стартира дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts

Петото издание на просветителната игра на Yettel идва с нови познания за онлайн сигурността, обичани инфлуенсъри и страхотни награди
От 28 август до 3 септември цифровото премеждие за деца и младежи Digital Scouts идва с нови познания за онлайн сигурността, обичани инфлуенсъри и страхотни награди. В продължение на една седмица петото издание на просветителния куиз на Yettel, осъществен в партньорство с Национален център за безвреден интернет, ще ангажира децата с тематиката за заплахите онлайн с леснодостъпна и потребна информация. Играта в приложението Digital Scouts провокира участниците да се оправят с 12 действителни обстановки, тематично разграничени в четири категории, покриващи най-често срещаните закани за подрастващите в мрежата –  „ Непознати онлайн “, „ Фалшиви вести “, „ Сигурност и отбрана в интернет “ и „ Онлайн тормоз “.

Партньор в акцията е и неговите специалисти, които са подготвили наличието на куиза, тъй че да адресира най-честите закани на децата онлайн. Социално виновната самодейност на Yettel Digital Scouts учи младежите по какъв начин да реагират, в случай че станат жертва на кибертормоз или някой се опита да нападна персоналното им пространство, в случай че се опита да се възползва от тях или да ги компрометира с инструментите на цифровата среда.
-->
На помощ в битката с цифровите закани идва и отряд от обичани на подрастващите известни лица, които образуват четири тима от цифрови скаути, въодушевени от тематиките на куиза.  Те  ще доближават до децата посредством микс от потребно и занимателно наличие с на практика познания за безвредно сърфиране онлайн в най-посещаваните от тях обществени медии като TikTok, Instagram и YouTube. Към „ Кликбейт съперниците “ се включват Борислав Вълов (Ей Бо) и Милен Колев, които ще дават скъпи препоръки на младежите по какъв начин да разпознават подправените вести. Те ще им оказват помощ да се ориентират в големия поток от информация в цифровата среда, в която AI технологията навлиза все по-активно. Предводител на „ Пазителите на пароли “ е Калоян Димитров – Балан, който ще покаже на участниците в играта за какво е значимо да имат мощни пароли, а Борислава Тодорова – BambyGal от тим „ Справедливите “ ще застане против онлайн издевателството и подправените профили в интернет. Популярните братя от Анди Студио пък са „ Кибер нетфлуенсърите “, които ще показват най-големите рискове за младежите в мрежата и по какъв начин да им се опълчват.

Всички присъединили се в куиза и дали отговор вярно на 12-те въпроса ще вземат участие в лотария за iPhone 14 Pro Max 128GB, смарт часовници HUAWEI WATCH GT 3 46mm Active Edition, безжични слушалки Nothing Ear (stick) и HUAWEI FreeBuds 5i, както и смарт гривни HUAWEI Band 8. Сега приложението Digital Scouts може да бъде свалено от и, a повече информация и цялостните условия на акцията можете да видите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР