Петкратният победител от финалите на АТР Новак Джокович се наложи

...
Петкратният победител от финалите на АТР Новак Джокович се наложи
Коментари Харесай

Джокера започна успешно в Торино, има виза и за Австралия

Петкратният победител от финалите на АТР Новак Джокович се наложи над Стефанос Циципас с 6:4, 7:6 (4) на старта в Червената група в Торино.

35-годишният сърбин съумя да направи един пробив в първия сет, а по-късно умерено съумя да резервира задатъка си.

Във втория сет Джокович, който е номер 8 в международната класация, даде на противника си една опция да го пробие, като направи две следващи двойни неточности на сервис, само че гъркът не съумя да се възползва от този късмет и по този начин двамата стигнаха до тайбрек.

Там още веднъж Джокович сподели по-голям опит и зрялост, като със страховит минаващ удар направи мини пробив за 3:1. След това Новак поведе и с 5:1, като противникът му по този начин и не съумя да навакса изоставането, а мачът приключи с точка при сервис на Джокович. Загубата на Циципас значи, че той загуби шансове да приключи годината като №1 в ранглистата

С този триумф носителят на 21 трофеи от шампионатите на Големия шлем Новак Джокович поведе в класирането на Червената група пред Андрей Рубльов, който по-рано в понеделник се наложи над Даниил Медведев в съветския конфликт в три сета.

Носителят на 21 трофеи от шампионатите от Големия шлем Новак Джокович е получил виза за Австралия и ще може да взе участие на Откритото състезание по тенис на страната при започване на идната година. Това предават локални медии, представени от организация Ройтерс. Информацията е на " Гардиън Австралия " и локалната телевизия ABC.

Сръбският тенисист бе депортиран от Австралия през януари, откакто отхвърли да бъде имунизиран. Бившият номер 1 в международния тенис по принцип бе получил възбрана да влиза в страната до 2025 година.



Според ABC министърът на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс е отменил тази възбрана, което ще разреши на Джокович да се състезава. От Министерството на имиграцията обаче отхвърлиха коментар за момента.

Директорът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли сподели по-рано този месец, че Джокович ще бъде добре пристигнал през януари, в случай че успее да получи виза.

Австралия анулира през юли предписание, което изискваше интернационалните пасажери да заявяват имунизацията си против ковид, а Джокович сподели през октомври, че е получил „ позитивен знаци “ по отношение на напъните за анулация на неговата възбрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР