Петиция срещу намерението на министъра на младежта и спорта Радостин

...
Петиция срещу намерението на министъра на младежта и спорта Радостин
Коментари Харесай

Петиция срещу Радостин Василев заради готвено затваряне басейна на Спортната палата

Петиция против желанието на министъра на младежта и спорта Радостин Василев да затвори басейна на Спортната палата за неопределен срок за " модернизиране " и " осъвременяване " е проведена от загрижени за родното плуване лица. Те са обезпокоени, че басейнът ще последва ориста на комплекс " Червено знаме ", който повече от 12 години е обект на обири и празни обещания.

" Да спасим басейн Спортна палата (БСФС) в София " бе оповестена на Peticia.com на 17 май и към този момент е подкрепена от над 250 души. Според обявата за затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. Вървим ли към следващото източване посредством ремонт, питат от самодейността.
 Петицията във Facebook Петицията във Facebook Източник: Скрийншот/Facebook
Ето цялостния текст на петицията:
" Министърът на младежта и спорта Радостин Василев желае да затвори басейна на " Спортна Палата " (БСФС) за " модернизиране " и " осъвременяване " за неустановен интервал от време.
Нека да не забравяме за един различен сходен план – комплекс " Червено Знаме " – който повече от 12 години е обект на обири и празни обещания.
Важно е да отбележим, че при затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. В сбития си отговор, министърът само споделя " ще бъдете в допълнение осведомени ".
Състоянието на басейна е положително и несъмнено няма потребност от цялостно затваряне за неустановен период. Това мощно припомня за ориста на " Червено Знаме ".
В България няма различен подобен 25 метра басейн, с дълбока част 5 метра, чиято пречиствателна система е единствена по рода си в страната. В басейна се провеждат държавни шампионати още от 1957г година и дава отговор на всички интернационалните условия на FINA и LEN. Направени са стотици върхове като единствено през 1980 година има 43 сложени държавни върха.
Освен извънредно притеснителния метод, по който се случват нещата, следствията са:
• Над 250 деца, учащи се на плуване, от които 80 картотекирани за държавни шампионати – са лишени от опцията да плуват.
• Всички гости на басейна също остават на " изсъхнало ", а цената е изцяло налична – 8 лв. за единично свободно посещаване.
Моля подкрепете и споделете с цел да стигнем до повече хора!
1. Басейна на " Спортна Палата " няма потребност от цялостно затваряне за неустановен период!
Предложението на Министерството, за " рационализация ", звучи доста добре, само че то не постанова цялостно затваряне.
2. В последните години договорът е година за година, което попречва наемателите да влагат свои средства в басейна. Този период е прекомерно къс и би трябвало да бъде изменен.
3. Отделете 2 минути и подпишете петицията: Да спасим басейн " Спортна Палата " (БСФС) в София ", се споделя в петицията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР