Петимата обвиняеми по делото за източване на Здравната каса чрез

...
Петимата обвиняеми по делото за източване на Здравната каса чрез
Коментари Харесай

Решиха съдбата на медиците, източвали НЗОК

Петимата обвинени по делото за източване на Здравната каса посредством документна машинация, обвързвана с хора с увреждания, остават за непрекъснато в ареста – реши Пловдивският Районен съд.

В правосъдна зала бяха доведени доктор Ненко Василев, Пламен Коларов, доктор Веселина Николова, Златка Бързашка и доктор Ростислав Костадинов, съобщи БНР.
-->
От юли миналата година до момента обвинените в съучастничество съставили публични документи с погрешно наличие за определяне на помощни средства за близо 7500 пациенти, които са хора с увреждания. Така без правно съображение от бюджета на Здравната каса били източени над 700 хиляди лв..

Д-р Ненко Василев е шеф на фиктивно записания медицински център „ Медлайф “ със седалище в София и филиал в Пловдив.

Схемата работила, като в медцентъра са набирани данни за инвалиди, изготвяни са подправени протоколи с техните имена и са прибирани парите за скъпи консумативи, които обаче въобще не стигали до хората с увреждания.

Според бранителят на доктор Костадинов юрист Стефан Петков всички протоколи са в електронен тип, подписвани с електронен автограф, зад който не стои обаче обвиненият.

Районният прокурор Димитър Пехливанов съобщи, че посредством съставянето на тези протоколи обвинените са получили персонална полза в огромни размери.

Предстои да бъдат изискани запори от съда върху всички сметки, недвижими имущества и дружествени дялове, притежавани от обвинените. Действителните вреди за Здравната каса от активността на обвинените доближава 5 млн. лв. – смята прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР