Петима загинаха, след като при руска ракетна атака беше поразена

...
Петима загинаха, след като при руска ракетна атака беше поразена
Коментари Харесай

Руски ракетен обстрел срещу голяма част от територията на Украйна

Петима починаха, откакто при съветска ракетна офанзива беше изумена жилищна постройка в украинския град Днипро, заяви губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко, представен от Ройтерс.

Двайсет и седем души са ранени, написа още Българска телеграфна агенция.

По думите на Резниченко измежду тях са шест деца, признати в болница.

Заместник-началникът на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко съобщи, че спасители се пробват да изтеглят хора от постройката. По думите му евентуално има затрупани хора под руините, показва Асошиейтед прес.

Украинските медии оповестяват за поредност от ракетни обстрели против инфраструктурни обекти в Харков и Лвовска област. Според известия на украинската телевизия Канал 24, регистрирани са два ракетни удара против значимо инфраструктурно оборудване в Харков, жизненоважна инфраструктура е ударено и в региона на Лвов.

„ Възможни са спирания в подаването на ток и вода “, се споделя в известието.

Поражението на инфраструктурни обекти в региона на Харков беше доказано от ръководителя на районната администрация Олег Синегубов. „ В момента се ползват спешни спирания “, написа Синегубов в Telegram-канала си.

Експлозии прогърмяха в Одеса и Виницка област на Украйна, оповестява украинското издание „ Суспилне ” в своя Telegram-канал.

„ Във Виница се чуват звуци от детонации “, написа изданието. Нов гърмеж прогърмя в Одеса, излиза наяве от друго известие.

По-късно изданието написа за детонации в Харков, Ивано-Франковска област и Днепропетровск, както и за работата на системите за противовъздушна защита в Лвовска област.

В цяла Украйна е оповестена въздушна паника. От рано сутринта локалните медии оповестяват за гърмежи в разнообразни градове: Киев, Харков, Буча, Очаков, на територията на Запорожка област, следена от режима в Киев. По данни на „ Укренерго ” има развалени инфраструктурни уреди, само че кои и какъв брой от тях не се прецизира. В Харков множеството региони са без ток, метрото е спряло.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР