В Атина започна процес срещу 11 депутати от гръцката крайнодясна

...
В Атина започна процес срещу 11 депутати от гръцката крайнодясна
Коментари Харесай

В Атина започна процес срещу 11 депутати от крайнодясната партия Спартанци

В Атина стартира развой против 11 депутати от гръцката крайнодясна партия " Спартанци ", упрекнати в заблуждение на гласоподаватели по време на парламентарните избори в страната през предходната година, съобщи БНР.

Преди парламентарните избори предходната година Илия Касидиарис насочи апел от пандиза неговите симпатизанти да поддържат партията " Спартанци ". В резултат на това незнайната до този миг партия получи 4,6 % поддръжка и 12 депутатски места. Според настоящия закон в Гърция партиите нямат право да вземат участие в избори, в случай че водачите им, даже и неофициални, са наказани за присъединяване в незаконна организация.

Депутатите от партията " Спартанци " са упрекнати, че са получили противозаконна поддръжка и директни директиви от наказания някогашен управителен член на неразрешената крайнодясна партия " Златна зора " и по този начин са подвели избиратилите, дали своят вот за тях.

Лидерът на " Спартанци " съобщи, че държавното управление " употребява наказателното правораздаване ", с цел да обезврежда опозиционни политици.

Върховният съд забрани присъединяване на " Спартанци " в евроизборите.

Ако депутатите бъдат приети за отговорни, те ще изоставен Народното събрание, като местата им се заемат от другите партии. Разглеждането на делото през днешния ден беше отсрочено за идващия месец.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР