Петима служители на пловдивската пожарна се грижат за самотна старица

...
Петима служители на пловдивската пожарна се грижат за самотна старица
Коментари Харесай

Цяла България говори за тях! Пловдивски спасители се грижат за самотната баба Елена

Петима чиновници на пловдивската пожарна се грижат за самотна бабичка от града. Кольо Кацаров, Георги Ганчев, Васил Жухов и Мартин Иванов от бранш „ Специализирани оперативни действия “ (СОД), както и оперативния дежурен Александър Колев са героите за 77-годишната Елена Павлова, предава Марица.
Възрастната жена е работила като преподавател в ОУ „ Васил Коларов “ (сега Средно учебно заведение. Свети Константин-Кирил Философ “). Дълги години преподава математика и развива логическото мислене на своите ученици при решаването на комплицирани задания, само че формулата на живота за нея се оказва сложна. След пенсионирането си дамата остава вдовица. Надеждата за по-добро бъдеще става причина единствения и наследник да потърси прехранване в чужбина.
И въпреки, че се грижи за нея, майчиното сърце не желае да го тревожи, когато среща компликации. Преди месец покрива на къщата й поддава под напора на ураганния вятър и от него провисва ламарина. Жената подава сигнал на тел. 112 и на помощ е изпратен екип на бранш СОД. Спасителите и оказват помощ. Човешкото им отношение става причина старата жена да ги търси при всеки случай на потребност или когато просто желае да усети сигурност. Всеки път, когато спасителите идват при нея, тя ги посреща, подпряна на двата си бастуна. Изпраща ги с топлота, признателност и мъдрост, събрани от книгите, които не стопира да чете и подрежда под рушащия се покрив на къщата й.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР