Петима изявени българи в областта на медицината и образованието получиха

...
Петима изявени българи в областта на медицината и образованието получиха
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои с държавни отличия изявени българи

Петима изявени българи в региона на медицината и образованието получиха държавни оценки на гала в Президентството.

Проф. Никола Владов, експерт по чернодробно-панкреатична хирургия и проф. Георги Тодоров, водещо име в лапароскопската хирургия, бяха удостоени с най-високото отличие – медал „ Стара планина “.

Държавни оценки получиха и офталмологът доцент Александър Оскар, Анастасия Стоянова, управлявала ръководството на националните малцинства в Молдова, както и историкът проф. Пламен Павлов, който съобщи:

„ Ние сме наградени не в годината на пандемията, а в годината на Георги Стойков Раковски. На един от най-великите българи на всички времена. Нека да завърша с неговото гениално просветление, той споделя, че „ любовта към Отечеството всички международни добрини “.

Президентът Радев уточни, че оценките са благодарност за напъните в съхраняването на здравето, паметта, езика и духа на българите.

„ Във времената на тествания, през които прекосяваме, е ясно, че знанието е скъп актив, само че то, единствено по себе си, не стига, в случай че липсва най-важното - отдаденост на общественозначима идея, персонален образец и доверие. Наш дълг е да ценим и да отличаваме тези престижи, които въплъщават тези полезности “, посочи президентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР