Петима души са задържани вчера вечерта в района на гръцкия

...
Петима души са задържани вчера вечерта в района на гръцкия
Коментари Харесай

Драма за вота в Гърция, има арестувани

Петима души са арестувани през вчерашния ден вечерта в региона на гръцкия град Кардица за нарушаване на изборното законодателство, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие на полицията се споделя, че в автомобила на един от арестуваните са открити 197 персонални карти, един паспорт, две копия на персонални карти, както и 114 затворени пликове, във всеки от които е имало визитка на претендент за народен представител, който не е назван в информацията, както и по 5 бюлетини с маркирана преференция за него.
-->
В двама от обвинените е открита и сумата от 6 000 евро.

Полицията разполага с данни, че арестуваните са влизали в контакт с лица в населено място край Кардица, с цел да ги убедят да гласоподават за претендента против парична сума. Срещу обвинените е почнало авансово произвеждане.

Засега няма информации за други съществени нарушавания по време на днешните парламентарни избори в Гърция.

Днес гръцкото министерство на вътрешните работи разгласи и окончателните данни за изборната интензивност на гърците, които живеят в чужбина, където вотът беше създаден през вчерашния ден. От общо 22 857 регистрирани отвън страната гласоподаватели са дали своят вот 18 203, т.е. изборната интензивност там е била 79,6 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР