Петима души са задържани при акция на турската полиция срещу

...
Петима души са задържани при акция на турската полиция срещу
Коментари Харесай

Разбиха канал за трафик на органи с българска следа

Петима души са арестувани при акция на турската полиция против канал за трафик на органи с българско присъединяване, оповестява локалният в. " Сабах ". Те допълват, че нашите сънародници са свързвали нуждаещите се от орган с донорите, а за трансплантациите са употребявани лечебни заведения в Турция.

През септември предходната година от българската прокуратура осведомиха за сходен канал за трафик на органи в Турция. Тогава отново бяха забъркани наши сънародници, които са продавали бъбреци на цена сред 5 и 7 хиляди евро, а в схемата били забъркани и лекари, съобщи Би Ти Ви.

Българските управляващи са уведомили сътрудниците си в Турция за противозаконната скица, като дали доказателства, че се употребява частна болница в Истанбул, а документите за интервенциите са фалшифицирани. Разследването посочило, че притежателите на здравното заведение имат клон и в София, а с противозаконната активност била забъркана 55-годишна служителка с турски генезис. Тя е упрекната, че е търсила реципиенти на органи и е уреждала интервенциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР