Пети български волейболист ще заиграе от следващия сезон в най-силното

...
Пети български волейболист ще заиграе от следващия сезон в най-силното
Коментари Харесай

Пети български волейболист ще играе в най-силното първенство

Пети български волейболист ще заиграе от идващия сезон в най-силното клубно състезание в света - италианската Суперлига. 18-годишният гений на " Нефтохимик " (Бургас)  Денис Карягин е постигнал сделка да премине през лятото във " Веро Волей " (Монца).

" В " Нефтохимик " изиграх един страховит сезон, в който натрупах доста опит и участвах в доста завладяващи дуели. Очаквам през идващия сезон да играя в Монца. Аз съм се схванал с италианския клуб. Още не съм подписал контракт. Това ще стане, когато " Нефтохимик " и " Веро Волей " се схванат за изискванията по прекосяването ми ", удостовери младежът пред Sportal.bg.

Ако договорката бъде финализирана, той ще се причисли в елита на Италия към Алекс Грозданов ( " Равена " ), Матей Казийски, Аспарух Аспарухов ( " Верона " ) и Георги Сеганов ( " Чистерна " ). От сегашния клуб на Карягин също не скриха, че се готви трансфер на младока.

" Денис Карягин най-вероятно ще продължи в чужбина. Водят се договаряния сред " Нефтохимик ", клубове и управител, само че към този момент няма нищо подписано. Когато всичко стане факт, ще бъде оповестено публично ", съобщи президентът на бургазлии Огнян Томов пред BGvolleyball.com.

През миналия сезон у нас Карягин, чийто главен пост е посрещач, само че може да играе и като диагонал, се наложи в титулярния състав на " Нефтохимик " и беше с главен принос за извоюваните Купа и Суперкупа на България и сребърни медали в шампионата. Добрите му изяви впечатлиха и националния селекционер Силвано Пранди, който му изпрати повиквателна за лагера преди тазгодишното издание на Лигата на нациите.

" Щастлив съм, че ще играя за националния тим на България - показа Карягин пред Sportal.bg. - За мен ще е наслаждение да упражнявам и играя един до друг с Цветан Соколов и другите опитни и мощни български национали. Ще направя всичко допустимо, с цел да потвърдя, че заслужавам повиквателната си. "

 

НАЦИОНАЛИ

Същевременно се разбра, че националният тим ще загрее за волейболната Лига на нациите с другарски шампионат в Словения. Участието на " лъвовете " е по покана на словенската федерация, която провежда конкуренцията от 21 до 23 май в Любляна. Съперници на нашите ще бъдат домакините, Сърбия и Германия.

Тимът ни отпътува за Словения на 20 май, а незабавно след края на шампионата ще отпътува непосредствено за италианския град Римини. По решение на международната федерация (FIVB) там ще бъде " балонът ", в който ще се проведат всички мачове от Лигата на нациите през 2021 година (28 май - 27 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР