Петгодишно момче почина в Ню Йорк от рядък възпалителен синдром

...
Петгодишно момче почина в Ню Йорк от рядък възпалителен синдром
Коментари Харесай

5-годишно момче почина в Ню Йорк вероятно от COVID-19

Петгодишно момче умря в Ню Йорк от необичаен инфекциозен синдром със признаци, близки до заболяването на Кавасаки, евентуално обвързван с COVID-19, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, представен от Франс прес. Заболяването е особено при децата - има с висока температура, обрив по кожата, конюнктивит, енантем (зачервяване на гърлото и устата), отичане на ръцете и краката и увеличени лимфни възли в региона на шията. Стига до кардио затруднения като аневризми на коронарните артерии.

На постоянен брифинг Куомо посочи, че детето е умряло в четвъртък и че здравните управляващи изследват други смъртни случаи на деца при сходни условия, с цел да открият дали те имат връзка с причиняваното от ковид заболяване COVID-19.
Вече има 73 регистрирани случая на деца с такива признаци в щата. Има минимум един смъртен случай от това и може да има и други, което в този момент се проверява, сподели губернаторът и показа лист със признаци, за които родителите да наблюдават.

Според телевизия Си Би Ес предходната седмица в предградие на Ню Йорк е умряло 7-годишно дете с сходни признаци.

От две седмици насам за деца с редки, животозастрашаващи възпалителни болести, свързани с излагане на Ковид-19, оповестяват от Франция, Англия, Италия и Испания. Връзката с COVID-19 не е публично открита, само че учените я считат за евентуална.

Общинските управляващи в самия Ню Йорк оповестиха във вторник, че 15 деца са постъпили в болница с сходни признаци, в това число кожен обрив, коремни болки, повръщане или диария. Четири от тях са дали позитивна проба за ковид, а при шест е открито, че са развили антитела, което значи, че към този момент са били инфектирани.
От средата на април в щата Ню Йорк, който дълго време беше епицентър на епидемията в Съединени американски щати, се регистрира спад на инфектираните, които са  над 330 000, а повече от 20 000 починаха, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР