Петгодишна ефективна присъда получи 48-годишен мъж за причиняване на смъртта

...
Петгодишна ефективна присъда получи 48-годишен мъж за причиняване на смъртта
Коментари Харесай

5 години затвор за мъж, убил жена си с юмруци

Петгодишна ефикасна присъда получи 48-годишен мъж за причиняване на гибелта на дамата, с която съжителствал.

Наложеното наказване е в оптималния размер, който Наказателен кодекс планува за това закононарушение, изясняват от държавното обвиняване.

Съдът е почел гражданските искове на четирима близки родственици на жертвата и осъди обвинения да им заплати по 75 000 лева компенсации, а също и 30 000 лева на сестра ѝ и 15 000 лева на брат ѝ. В тежест на мъжа са и направените разходи по делото в размер на 7148,74 лева, както и държавните такси върху почетените цивилен искове в размер на 13 800 лева

Обвиняемият и неговата 32-годишна жертва живеели в къща в с. Аврен. Често се напивали, като след приложимост на огромни количества алкохол мъжът ставал нападателен и започвал да бие дамата.

На 13 против 14 юни 2020 година, след следващо напиване пред магазина в село Аврен обвиненият още веднъж станал раздразним и нападателен. Докато с жертвата се прибирали към дома си, той нанасял удари по тялото и главата ѝ. На площадка пред стаята им дамата го спънала, без да желае, което в допълнение ядосало А.Т. и той почнал да я постанова с пестник по главата. Побоят спрял, откакто мъжът уцелил с ръката си стъклото на входната врата и се нарязал.

Малко по-късно двамата си легнали. На идващия ден 32-годишната жена не станала от леглото.

На 16 юни 2020 година нейни близки решили да я потърсят и я намерили в безпомощно положение в къщата, която обитавала дружно с обвинения. Пристигналата на място кола за спешна помощ откарала дамата в болница, само че тя по този начин и не пристигнала в схващане. На 11 юли 2020 година умряла.

Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР