Петдесет и пет картини на възпитаници на пловдивското училище Цар

...
Петдесет и пет картини на възпитаници на пловдивското училище Цар
Коментари Харесай

Ученици наредиха 55 картини за Деня на будителите в Областна управа 

Петдесет и пет картини на ученици на пловдивското учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ украсиха постройката на Областна администрация. Това е първото събитие от поредицата начинания, които учебното заведение приготвя по случай идната си 55-ата годишнина. 

Изложбата  „ Есенна мозайка “, която се организира под патронажа на регионалния шеф Ангел Стоев,  бе открита  в навечерието на Деня на националните будители и по тази причина част от картините в нея са отдадени на българските просветители, книжовници и революционери. В експозиция са включени графики и акварели на възпитаници от 1 до 9 клас, както и картини на възпитаничка на учебното заведение, която към този момент е студентка по изобразително изкуство. 

„ Благодаря, че дадохте живот на нашата административна постройка. Вашите произведения са доказателство, че българският дух е жив, а вашият гений ни дава вяра, че България ще я има и ще пребъде “. Това съобщи в обръщението заместител регионалния шеф Даниела Николова  към учениците  от СУ „ Цар Симеон Велики “, които извършиха постройката за откриването на изложбата. Като някогашен ученик на учебното заведение тя показа, че е получила доста постоянна основа и за по-нататъшно развиване. Тя благодари на актуалните будители – учителите, които дават на децата познание и им оказват помощ да се образуват като персони. 

„ Мили деца, вие носите огънчето, което ни придвижва в бъдещото и ние, вашите учители, постоянно ще стоим зад вас и ще ви поддържаме. И не забравяйте, че сте наследници на древен народ, запазил своя език и просвета даже в годините на иго и беззаконие. Нека помним нашите просветители, книжовници и революционери и техния принос за опазване и издигане на българската нематериалност “. С тези думи се обърна към учениците си шефът Руси Баташки и благодари и на Областна администрация за опцията да показа креативните триумфи на децата от СУ „ Цар Симеон Велики “. 

Освен гении в региона на изобразителното изкуство, учебното заведение има и изявени музиканти. Вокалните осъществявания на най-малките бяха приветствани бурно от по-големите съученици и гостите на събитието, измежду които доста родители, представители на администрацията и жители. Аплодисменти получиха Ивета Ташева, която рецитира стихотворението на Евтим Евтимов „ Отец Паисий обикаля още “, както и единадесетокласникът Пламен Даскалов, който извърши на дудук известни фолклорни песни. 

Картините ще бъдат изложени във фоайето на администрацията до 3 ноември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР