Петър ВИТАНОВ е роден в Сливен. Завършил е Английската гимназия

...
Петър ВИТАНОВ е роден в Сливен. Завършил е Английската гимназия
Коментари Харесай

Петър Витанов: Каузата ми е преодоляването на неравенствата

Петър ВИТАНОВ е роден в Сливен. Завършил е Английската гимназия в София. Магистър е по интернационалните връзки в СУ и по интернационалните финанси в Нов български университет. През последните 4 години работи в отдел " Връзки с интернационалните организации " в Народно събрание. Владее съветски и британски език. Депутат е от ПГ " Българска социалистическа партия за България " от 25 МИР в София. Член е на комисиите по външна политика и по защита, както и на краткотрайната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан. Витанов е член и на Делегацията в ПАСЕ.

" Трябва да сложим завършек на метода на ръководство, натрапен от ГЕРБ, станал знак на корупцията "

- Г-н Витанов, коя е идеята, с която тръгвате към Европейския парламент?

- Каузата, с която потеглям към Европа, е превъзмогване на неравенствата и увеличение на приходите. Можем да приказваме за външна политика, обща политика, сигурност и защита, само че ужасяващата беднотия, в която живеят множеството българи, ме накара да трансформирам фокуса на целите си. Европейската рамка може да преодолее даже дефицитите на едно несъстоятелно вътрешно ръководство, включително и приходите. Въвеждането на обединен най-малък европейски стандарт за пенсия и минимална работна заплата е задача допустима действително. Става дума за идентичен % за целия Европейски Съюз, който да е съотнесен към съответната страна по отношение на нейния Брутният вътрешен продукт или стандарт на живот. У нас минималната работна заплата е едвам към 40% по отношение на междинната, до момента в който в евродирективите написа 60%. Смятам, че данъчното облагане би трябвало да остане в пълномощията на националните страни. Ние имаме потребност от различен вид консолидиране, в това число икономическо, преди да заговорим за общоевропейски данъчни ставки. Да не забравяме, че данъчната ставка е и опция, и инструмент за насърчаване на вложения.

- Кои са останалите цели, които ще отстоявате в Брюксел?

- Ще работя за цялостната интеграция на България в Европейски Съюз и ще упорствам за отпадане на Механизма за съдействие и оценка. Мой приоритет ще е още присъединение на страната ни към Шенгенското пространство и завършване на подготовката за участие в еврозоната. Ще не отстъпвам разработване на цялостна европейска политика за гарантиране на равния достъп до обучение през целия живот на всички жители на страните членки. Ще упорствам за основаване на Европейски културен чек, посредством който всеки млад европеец да има опция да основава или да посещава културни събития. Ще гласоподавам срещу Пакта за миграция и Истанбулската спогодба. Диалогът сред Европейски Съюз и Руската федерация би трябвало да бъде възобновен, а глобите да отпаднат.

- Кои всемирен полезности ще защитавате? Как ще опровергаете изказванията на съперниците, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия?

- Социалистите в Европейски Съюз ще отстояваме правилата на взаимност, правдивост и ще работим Европа да стане по-социална. Моето потомство желае да промени ориста на децата си, а нашата цел е да им дадем късмет да останат в България. Европейски Съюз основава благоприятни условия, само че ръководещите ни отдалечиха от него.

За да се случи всичко положително обаче, би трябвало да сложим завършек на метода на ръководство, натрапен от ГЕРБ, станал знак на корупцията. Основните цели на съперниците от ГЕРБ са цифровизация, глобализация, суперкомпютризация. За мен това е тотално разкъсване с действителността. Противник на Българска социалистическа партия не е Европейски Съюз, а българското държавно управление, което не се възползва от опциите, които съюзът дава, и твърди, че добре усвоява европарите. С тях обаче не се вземат решение проблемите на елементарния човек, не се основава действителна икономическа вероятност, а от тях се възползват хора, близки до властта.

Манипулация е, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия. Припомням, че молбата за участие в Европейски Съюз беше подадена по времето, когато Георги Пирински беше външен министър, а България стана пълновръстен член на съюза при държавното управление на Сергей Станишев. Целта на Българска социалистическа партия е да промени Европейски Съюз и да го върне към изконните му полезности.

- Защо Българска социалистическа партия би трябвало да победи на евровота?

- Промяната на Европейски Съюз минава и през смяна на България. Евроизборите са късмет да свалим от власт държавното управление на ГЕРБ, тъй като победа на левицата ще покаже друго систематизиране на политическите сили в страната. Истинският залог на изборите е ще се сътвори ли нова политическа обстановка в България вследствие на победа на опозицията. Българска социалистическа партия е единствената, която може да промени корупционния модел на ръководство. Трябва да върнем достолепието на българските жители. ГЕРБ откраднаха нашата европейска вероятност, изгониха нашите деца, унищожиха българското опазване на здравето и обучение, а пенсионерите са оставени на произвола на ориста. Около 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността. Това са хора възрастни и млади фамилии. Голяма част от българчетата нямат достъп до обучение. Стотици учебни заведения са затворили порти, а има и обитаеми места, където няма образователно заведение.

Ако ние не сменим тази незаконна власт и неговата политика, колкото и да се борим в Европа, ще бъде доста мъчно. Българска социалистическа партия е единствената партия, която има своя стратегия за ръководство на България и европейското развиване на страната ни с " Визия за България " и " Визия за Европа ".

- По време на предизборната акция се срещнахте със стотици хора. Какви са техните послания към вас?

- Хората, с които се срещам, желаят да виждат околните си освен посредством интернет, а да порастват и работят към тях. За да се случи това, те желаят икономическа вероятност, да виждат смисъл да останат в България. Това може да стане единствено в случай че дейно се възползваме от опциите, които Европа дава под формата на средства и на друг тип политики. Хората са изтощени от корупцията, от лъжите на ръководещите, от некадърното ръководство на ГЕРБ. Признавам, че доста българи гледат на Европа и изборите за Екологичен потенциал с съмнение. Те най-много се интересуват по какъв начин Европейски Съюз може да увеличи приходите им, по какъв начин ще усъвършенства качеството им на живот, дали може да помогне на българската правосъдна система. Българите имат вяра, че обстановката у нас може да се промени. Те желаят смяната. Вярвам, че тя ще стартира с успеха на Българска социалистическа партия на 26 май.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР