Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента

...
Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента
Коментари Харесай

2000 лева награда за спасителя на Виктория

Петър Бонев, който избави живота на 21-годишната Виктория при случая край Стара Загора във влака за Варна, през днешния ден получи премия от Община Стара Загора, написа https://www.dunavmost.

``
реклама

Иванка Сотирова, зам.-кмет по филантропични действия, му връчи грамота за проявена гражданска героизъм и отговорност и благодарествен знак на Община Стара Загора. Младият мъж ще получи и 2000 лева парична премия от компания „ Ел надзор “ за проявен подвиг и бърза реакция за избавяне на човешки живот.

„ Голямо положително направихте! Дай, Боже да има повече такива виновни хора като Вас! “, сподели Иванка Сотирова. Тя не пропусна да означи и заслугата на брачната половинка му, която първа е чула виковете за помощ на Виктория.

25-годишният Петър Бонев описа, че по време на случката на 24 ноември е мислел единствено по какъв начин да избави момичето. Той към този момент се е срещнал с нея в болничното заведение. Виктория му благодарила и споделила, че в случай че той не се е намесил толкоз бързо, нападателят насочвал към този момент ножа към врата й. Майката на момичето пък го назовава „ спасителят от влака “ и не пропуща да му благодари за стореното.

Младежът още веднъж описа за кошмара, който се разигра на 24 ноември малко преди 2 часа в бързия трен пътуващ от Пловдив за Варна. Вече наближавали Стара Загора, само че дъщеричката му, която е на година и три месеца, не желала да спи. Затова я разхождал из коридора. Видял, че Виктория е легнала на седалката в купето и му направило усещане, че нападателят - 19-годишният Пламен Ч. от Пловдив, непрестанно гледал втренчено момичето.

Според описа на Виктория, той няколко пъти се опитвал да я заприказва, желал да станат другари. Тя отхвърлила мераците му, извадила ножа и го поставила пред себе си. Когато станала да излезе от купето, Пламен взел ножа и се нахвърлил върху нея. Момичето почнало да вика за помощ. Първа чула виковете брачната половинка на Петър, а той незабавно се втурнал към купето. Нахълтал вътре и видял, че младежът е лежащ върху Виктория и я мушка с джобно ножче. Ритнал го и съумял да избие ножа от ръцете му. Тогава нападателят се измъкнал от купето и хукнал по коридора. После скочил от влака, който намалявал скоростта, с цел да спре на гарата в Стара Загора. Петър го последвал и съумял да го събори на земята. Пламен обаче се отскубнал и още веднъж хукнал, Петър го настигнал, натиснал го на земята и изчакал да пристигна полиция. После се върнал да помогне на раненото момиче във влака.

Спасителят Петър Бонев е роден в пазарджишкото село Церово. Завършил осми клас и почнал да работи. Преди две години се срещнал със брачната половинка си Божидарка и в този момент двамата живеят при родителите й в Стара Загора. През лятото работят в чужбина. Мечтата на Петър е да приключи къщата, която почнал да гради в родното си село и да се настани там със фамилията си. Най-голямата му уязвимост е дъщерята, за която желае по-добър живот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР