Петък - време за парламентарен контрол. Първа на трибуната ще

...
Петък - време за парламентарен контрол. Първа на трибуната ще
Коментари Харесай

Двама вицепремиери и девет министри отиват на парламентарен контрол

Петък - време за парламентарен надзор. Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, а въпросът към нея е обвързван с появилите се в медийното пространство претенции на работодателските организации, за които има подозрения, че лишават права и придобивки на служащите и чиновниците в България.
Веднага след нея ще дава отговор вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева. Към нея има адресирани три въпроса: предпочитаната стратегия от София, призната на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани; ръководството на недвижимата благосъстоятелност на българската страна в чужбина и позицията на Министерство на външните работи за данни и публикации в средствата за всеобща информация за неравнопоставено състояние и отнасяне на български жители, родители на деца в Норвегия.
Мерките за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в Перник и сигналите за строителни действия по Черноморието – с това са свързани двете питания към министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Най-много въпроси са отправени до районния министър Петя Аврамова. Тя ще би трябвало да разясни пред депутатите по отношение на политиката на министерството по въвеждането в деяние на електронните винетки, ремонт на Дъгов мост над р. Русенски лом, положението на републикански път III-637, ремонт на пътя до село Скалско, както и по отношение на работата на компаниите, наети да поддържат държавните пътища в Смолянска област.
Земеделският министър Румен Порожанов ще дава отговор на два въпроса - стартирането на процедура „ Развитие на услуги и други неземеделски действия “ по подмярка 6.4.1. на Държавен фонд земеделие и дейностите на БАБХ във връзка с стадата с открито съществуване на сероположителни животни за чума.
За работните места в бранш „ Енергетика “ пък информация ще даде отрасловият министър Теменужка Петкова.
Какви дейности е подхванало Министерство на туризма по сигнали за нарушавания по Черноморието и по какъв начин върви работата на зимните курорти – на тези въпроси отговор ще даде министър Николина Ангелкова.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще внесе изясненост за случай на зародило напрежение към дейности на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи при гражданска самодейност, извършена в и пред посолството на Боливарска Република Венецуела.
Социалният министър Бисер Петков ще дава отговор за визията на ръководеното министерство по отношение на промени в трудовото законодателство и плана на Национална тактика за детето 2019-2030, а министърът на правораздаването Цецка Цачева – за неравноправно отнасяне на български жители в Норвегия.
Последен на трибуната ще се качи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той ще дава отговор за бъдещето на езиковите гимназии и подобряването на възпитателната функционалност на образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР