Петък отново дойде и вероятно тази вечер ще отбележим края

...
Петък отново дойде и вероятно тази вечер ще отбележим края
Коментари Харесай

Колко е вредна бутилка вино на седмица

Петък още веднъж пристигна и евентуално довечера ще отбележим края на работната седмица с едно или няколко напитки. И тъкмо в точния момент, с цел да ни скапе настроението, идва следващото проучване на английски учени, което ни подсеща да сме нащрек с алкохола.

Изводът този път е, че резултатът на една бутилка вино от 750 мл., изпита в границите на седмица, се равнява на този на 10 изпушени цигари за седем дни при дамите и пет при мъжете , когато приказваме за предпоставки за развиване на ракови болести.
 Снимка 415064

Тютюнопушенето се счита за по-рисков фактор от потреблението на алкохол, тъй като въздейства отрицателно на повече органи, в които могат да се образуват ракови кафези. Единствената опция цигарите да не ни вредят, е като ги откажем изцяло.

Но това не значи, че алкохолните питиета са за подценяване. При тях от първостепенно значение е количеството и честотата на консумация . За страдание, и бутилка вино на седмица се оказва доста, съгласно някои учени. Пиенето даже в умерени количества покачва риска от рак на гърдата при дамите и от рак на черния дроб и стомашно-чревния тракт при мъжете.
 Снимка 415059

Според последното проучване, при 1000 дами и също толкоз мъже, които не пушат, при потреблението на една бутилка вино на седмица 10 мъже и 14 дами повече развиват рак през целия си живот , предава BBC.
 Алкохолът и по какъв начин да го съхраняваме вярно
Как да съхраняваме алкохола вярно

Няколко потребни съвета

Вероятно тази статистика не ни звучи изключително стряскащо, изключително като се има поради какъв брой други фактори въздействат на развиването на онкологични болести. Не е казано, че би трябвало да се отхвърляме от удоволствието под формата на чаша вино, само че и не трябва да прекосяваме границите на рационалното.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР