Пет въоръжени кораба на иранската революционна гвардия са направили неуспешен

...
Пет въоръжени кораба на иранската революционна гвардия са направили неуспешен
Коментари Харесай

Ирански кораби опитаха да задържат британски танкер

Пет въоръжени кораба на иранската революционна армия са създали несполучлив опит да задържат английски танкер в Персийския залив, съобщи ДПА.Танкерът навлизал в Ормузкия пролив, когато към него се доближили иранските кораби.

Иранците наредили на танкера да се отклони и спре в ирански териториални води, само че военен транспортен съд на английския флот, който ескортирал танкера, насочил оръдията си към иранските кораби и ги предизвестил да се отдалечат. Иранците благоразумно са отстъпили.

Англия задържа предходната седмица ирански петролен танкер в Гибралтар по съмнения, че нарушава глобите против Сирия. Този ход докара до дипломатически спор сред Англия и Иран. Това се случи на фона на дипломатическата рецесия към иранското нуклеарно съглашение.

Генерал Джоузеф Дънфорд, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, съобщи във вторник, че Съединени американски щати договарят с огромен брой страни за основаването на коалиция, която да подсигурява свободата на прекосяването на плавателни съдовев Персийския залив.

Вашингтон упреква Техеран, че стои зад серия от скорошни офанзиви против търговски кораби наоколо до Ормузкия пролив, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР