Пет случая на нарушаване на домашна карантина разследва плевенската полиция

...
Пет случая на нарушаване на домашна карантина разследва плевенската полиция
Коментари Харесай

Петима души избягаха от карантината си в Плевенско

Пет случая на нарушение на домашна карантина проверява плевенската полиция под надзора на прокуратурата. Това оповестиха от ОДМВР-Плевен.

На 21 април 2020 година при осъществена инспекция на адрес на подложен под карантина в град Червен бряг е открито, че 48-годишен не обитава в жилището, с което е нарушил наложените от РЗИ наставления.

Девет случая на нарушение на домашна карантина в Плевен

На същата дата не е открит в дома си и 54-годишен от същия град. 42-годишен гражданин на село Асеново също е нарушил домашната карантина. Около 13:20 часа в град Плевен на улица "Българска авиация " по време на осъществяване на контролно-пропускателна активност чиновници от Първо районно управление (на МВР) - Плевен откриват, че 49-годишен плевенчанин е нарушил ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората - т.6 от Заповед № РД-01-130/17.03.2020 година на министъра на опазването на здравето на Република България, обвързвана с предотвратяването, разпространяването на вируса Covid-19. По случаите са стартирани досъдебни производства.

В същото нарушаване е засечена и 31-годишна жителка на град Искър. Срещу нея е формирано бързо полицейско произвеждане.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР