Пет от филмите, селектирани от най-големия фестивал за късометражно кино

...
Пет от филмите, селектирани от най-големия фестивал за късометражно кино
Коментари Харесай

5 филма от „In The Palace“ ще се съзтезават за „Оскар“

Пет от филмите, селектирани от най-големия фестивал за късометражно кино в региона, и уникален в страната, „ In The Palace International Short Film Festival “, доближиха до късите описи за „ Оскар “ в 92-то издание на премиите.

„ Това е голямо самопризнание за нас, за журито и за фестивала. Доказва, че сме в вярната посока и селекцията ни в действителност е от най-хубавото от късото кино в света. Като Оскар квалифициращ фестивал, спечелилите в главните ни категории имат право да бъдат прегледани за включване в тези къси описи. От три наши оферти, единствено едно не е попаднало в тези описи, само че пък други три кино лентата, които сме посочили, са определени от Академията и ще се състезават за номинациите. Пожелаваме триумф на всички „ наши “ филми “, Споделя Цанко Василев, шеф на „ In The Palace “.

В категорията „ Анимационен късометражен филм “ са „ Извън пистата “/Hors Piste/ и „ Той не може без космоса “/He Can’t Live Without Cosmos/ от последната селекция на „ In The Palace “. Филмът „ Той не може без космоса “ получи премията за най-хубав анимационен филм на 16-то издание на фестивала  и надлежно подготовка да бъде прегледан за включване в късия лист на Академията.

В категорията „ Игрален късометражен филм “ са „ Братя “/Brotherhood/, „ Коледният подарък “/The Christmas Gift/ и „ Милър и наследник “/Miller & Son/, които също бяха излъчени и отличени от „ In The Palace “ през септември тази година. „ Братя “ получи премията за най-хубав игрален филм и надлежно подготовка да бъде прегледан за включване в късия лист на Академията, а „ Милър и наследник “ - „ special mention “ в същата категория.

„ Той не може без космоса “ и „ Братя “ могат да бъдат гледани в Дом на киното. Лентите са включени в програмата за късометражни филми, която „ In The Palacе “ представя в интервала 19 – 21 декември 2019-a.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР