Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио

...
Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио
Коментари Харесай

Обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов летял със 165 км/ч

Пет месеца след злополуката, при която почина футболната легенда Ферарио Спасов, има развиване към нещастието. Ясна е скоростта, с която е карал 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, предизвикал случая край Велико Търново.

Футболният експерт почина на пътя София – Варна при пътен случай с 24-годишният Начо Пантелеев. Скоростта, с която обвиненият е карал, е 165 км/ч. На тази база е предявено обвиняване и е преквалифицирано, като изключително тежко, което заплашва причинителя с до 15 години затвор.

Припомняме, че 61-годишната футболна легенда почина на място при случая на 11 ноември 2023 година Задържан беше Пантелеев, само че по-късно беше освободен, без прокуратурата даже да му отнеме шофьорската брошура. Последваха санкции, а следствието на тежката злополука пое държавното обвиняване в Ловеч.

Пет месеца по-късно, петорната автотехническа експертиза е безапелационна. Начо Панталеев е карал със 75 км над допустимата скорост. „ Той е управлявал сега на удара, лекия и състезателен автомобил, със скорост от 165 км/ч. ”, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

След този факт казусът е дипломиран от държавното обвиняване, като изключително тежък. „ Това е един от обстоятелствата, които натежават, само че има и други, с цел да използван този текст ”, добавя Вълков.

Този ход на прокуратурата изненада отбраната на Начо Пантелеев. „ Има неща, които са нови за нас, имено квалификацията за изключително тежък случай ”, съобщи юристът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.

„ Съобразявайки отегчаващите виновността условия, че е на налице изключително тежък случай. Такава е и квалификацията при привличането му като обвинен. Наказанието е от пет до дванайсет години отнемане от независимост ”, заяви прокурорът.

Прокуратурата към момента не разкрива, какво друго има, като доказателства, които утежняват събитията към злополуката. Едно е ясно – Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя постоянно в обществените мрежи, преди трагичния случай.

Въпреки, че е ясна скоростта, с която е карал Пантелеев, самият той отхвърля коментар. „ Мярката за неотклонение продължава да е „ подписка ”. Смятам, че не е наложителна смяна. Неговото държание е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, спомага, даже смятам, че органите на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново поставят повече старания да наблюдават, къде обитава той. Често е проверяван и не са установени, никакви негови отсъствия ”, изяснява Фоти.

Очаква се до месец ловешката прокуратурата да внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Велико Търново и делото по този случай, провокирал необятен публичен отзив, скоро да стартира.

„ Ако би трябвало да съм откровен, колкото и постоянно да се занимавам с такива случаи, подобен не съм имал, тъй като това е доста висока скорост за основен път. И се намира, не къде да е, а съвсем на територията на Велико Търново ”, показва Вълков.

Защитата на Начо Пантелеев загатна, че има възможност той да признае виновност и правосъдното разследване да е кратко. „ Вероятно позиция на прокуратура и отбрана ще съвпаднат значително ”, твърди юристът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР