Песните ще бъдат представени в единадесетото издание на Европейския конкурс

...
Песните ще бъдат представени в единадесетото издание на Европейския конкурс
Коментари Харесай

18 нови български песни на „Златни искри 2023” във Варна

Песните ще бъдат показани в единадесетото издание на Европейския конкурс за детска ария " Златни искри 2023 ", който ще се организира във Варна от 20 до 22 октомври. Форумът към този момент се трансформира в едно от значимите и вдъхновяващи събития за децата и музикалната просвета на България и Европа. Песните ще бъдат показани от надарени реализатори на възраст сред 5 и 14 години.

Журито направи своя избор анонимно, без да разполага с имената на създателите.
Песните, които минаха през предварителната селекция, са резултат от вдъхновенията на креативен екипи от композитори, текстописци и аранжори от цялата страна. Те ще се състезават с оферти на създатели от европейски страни. Чуждите оферти ще бъдат определени в идващите дни.

" Златни искри " е влиятелен конкурс и една от дребното платформи, отдадени на музикалния гений на децата и младите реализатори.
Варненският музикален конгрес към този момент притегля вниманието на музиканти, текстописци и композитори от цяла Европа, като им дава опцията да споделят своите произведения с публика от хиляди деца и възрастни. А децата – участници могат да споделят своята обич към музиката и културата на страната си със свои връстници.

Сред създателите на българските песни-финалисти тази година с изключение на дебютантите, са и познати имена - на композитори като Хайгашод Агасян, Пепи Писарски, Вячеслав Кушев, Светослав Лобошки, на млади създатели като джазмена-китарист Петър Койчев, The Editor§ Fabrizio Parisi и други.

„ Златни искри 2023 " не е единствено съревнование, а и място за среща на музикантите и за развиване на гения им.

Варненското детско шлагерно студио ДА по традиция ще открие конкурсните веччери. Младите реализатори от страната ще имат опцията да учат от експерти и да развиват своите умения и опит. Конкурсът е и значима платформа за поощряване на креативното изложение и културния продан. Не на последно място форумът демонстрира, че България продължава да бъде ентусиазъм за музикални гении и културния продан в Европа.

Събитието демонстрира уговорката на страната ни към културното многообразие и насърчаването на младите музикални звезди. Затова Ви каним на следващото музикално странствуване, което през тази година дава обещание да бъде още по-вълнуващо.

Европейският конкурс за детска ария „ Златни искри “ се провежда от фондация „ Откритие “, с поддръжката на сдружението за авторски права Музикаутор, Министерството на културата, БНР-Радио Варна и отчасти от фонд Култура ” на Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР