Песента е сингъл от предстоящия албум на Алек Кирев, един

...
Песента е сингъл от предстоящия албум на Алек Кирев, един
Коментари Харесай

  „Вече зная“ е новият сингъл на Алек Кирев


Песента е сингъл от идния албум на Алек Кирев, един музикант, който самоотвержено отстоява свободата си  на създател с въздействаща и прочувствена авторска музика. Алек Кирев се наложи като име в клубната сцена освен в София, само че и в страната. Десетките му лайфове и непосредствената среща с публиката потвърдиха, че към момента има място за нова авторска музика, вън от огромните музикални продуценти и риалити формати.

Вторият албум на Алек Кирев набира скорост и ще бъде публикуван тази есен, а огромна част от песните към този момент са записани. Музикантът споделя, че е доста удовлетворен от резултата и че е бил доста колеблив тъкмо коя ария да избере като сингъл.

„ Вече зная “ е  написана в края на 2020 и е резултат от разпадането на фамилията му на музиканта. Този доста прочувствен миг предизвика Алек да излее безусловно душата си в текста и музиката на песента. Днес, две години по-късно, към този момент преодолял събитието, Алек се усеща по-добре, само че желае да се обърне към хората в сходна позиция и да им помогне да се свържат с страстта си посредством песента и да победят тъгата.

По аранжимента и записите Алек обичайно работи с Георги Станев (както и по всички песни от бъдещия албум), който по един неповторим метод съумява да дооформи и съобщи нужното звучене на  композираните песни. С всяка последваща ария двамата се стиковат  все по-добре и знаят накъде ще тръгне песента.

Видеото и анимацията още веднъж са дело на Ясен Григоров, който работи по видеата на песните „ Северна Звезда “, „ Мечти “ и „ Тишина “, оператор в екипа е Боян Захаринов, а художник на мандалата - Анелия Миланова. Стилната черно-бяла визия съчетава рисувана анимация и непредвидени образни обрати, които съвършено показват терзанията на  страдащия от раздялата мъж и съумяват да доведат фена до катарзис.

„ Вече зная “ ще има премиера в клуб „ ДаДа “ от 20 часа като специфичен посетител ще е Свилен Ноев от “Остава “.

Линк към събитието -

Линк към филмов откъс на клипа -
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР