Персоналът, приготвял храната на учениците от крумовградското село Токачка, е

...
Персоналът, приготвял храната на учениците от крумовградското село Токачка, е
Коментари Харесай

Персоналът, приготвял храната на натровените деца в Крумовградско, е здрав, сочат резултатите

Персоналът, приготвял храната на учениците от крумовградското село Токачка, е здрав. Резултатите от взетите проби не са отчели съществуване на патогенна микрофлора. Това сподели секретарят на Регионалната здравна ревизия в Кърджали Петя Папазова.

От Здравната ревизия бяха взели проби от 13 души, откакто на 6 април 11 деца от 1-ви до 3-ти клас в селското учебно заведение бяха превозени до кърджалийската болница със признаци на хранително натравяне. Две от тях бяха приети в болница, а останалите - освободени след обзор и назначен хранителен режим. Менюто на децата тогава включваше риба и фасул супа, а недоволства от болки в корема и повръщане имаха 11 от над 50 обядвали със същата храна.

Столовата, в която се подготвя храна както за учениците, по този начин и за децата от детската градина в Токачка, бе затворена след случая, от личния състав бяха взети назални и анални проби. Проби бяха взети от храната, както и от повърхностите в пространствата, където се подготвя. Двете приети в болница деца бяха изписани в положително положение на 8 април.

За Българска телеграфна агенция от Областната дирекция по сигурност на храните разясниха, че взетите от тях проби – от храна и повърхности, към момента не са подготвени. Резултатите от тях се чакат до края на седмицата.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР