Перник краде колите на София. В момента най-активни са три

...
Перник краде колите на София. В момента най-активни са три
Коментари Харесай

Крадените коли от София отиват в Перник

Перник краде колите на София. В момента най-активни са три групи, които влизат по няколко пъти на седмица в столицата и си потеглят отмъкнали коли, излиза наяве от обява във в. " Телеграф ".

" Нашите данни демонстрират, че на денонощие се краде приблизително по 1 автомобил, на процедура от тези 7 на седмица, най-малко 4-5 отиват към Перник ", декларира пред вестника шефът на бранш " Автокражби " в Столична дирекция на вътрешните работи Пламен Максимов.

Въпросните три банди са снабдени с най-модерните машинки, с които се отключват колите през 2018-2019 година и се палят моторите.

По оперативни данни на Министерство на вътрешните работи под земята необут от пернишкия ъндърграунд с пуешки прякор ги финансира и оборудва с техника по финален вик на модата.

Той има спогодба да изкупува крадените возила. Плащал по 2-3 бона на парче, по-късно те били разпращани в разнообразни дворове, хранилища, халета и работилници по пернишките села, където ги разглобявали.

Авточастите пък били изкупувани от морги и продавани главно по интернет, с цел да бъдат непроследяеми.

" В момента има голям спад на кражбите на коли. Както ви споделих, по една на денонощие. а София е близо двумилионен град. Стремим се да понижим още броя, само че и автокрадците не са вчерашни ", разяснява още Пламен Максимов.

По думите му майсторите, които разглобяват крадените коли взимали по 500 лв. на численост. Те не се интересували нито кой докарва " стоката ", нито къде отиват частите. За това и сходни хора, участващи в периферията на автобандите, били съвсем неуловими и не давали показания пред съда за незаконната скица.

Най-крадените коли по данни на Министерство на вътрешните работи сега са новите " Рено " и " Порше ", създадени в края на предходната година. Позиция обаче държат и возилата междинен клас, които отиват за елементи в моргите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР