Периодът на изобилието приключи, тържествено обяви президентът на Франция, завръщайки

...
Периодът на изобилието приключи, тържествено обяви президентът на Франция, завръщайки
Коментари Харесай

Няма хляб? Яжте паяци

" Периодът на изобилието завърши ", тържествено разгласи президентът на Франция, завръщайки се от почивка. А европейските управляващи и европейските бюрократи отиват още по-далеч - Брюксел предлага включването на избрани типове инсекти в диетата.

Колко смешно би било, в случай че не беше толкоз тъжно - повишение на цените заради инфлация (благодарение на паричната политика на Европейската централна банка и персонално на мадам Лагард, нейния председател), нарастване на цените заради " зеления преход " ( с многомилиардните си разноски с помощта на Европейската комисия, фрау фон дер Лайен и Грета Тунберг - апропо, къде е тази ученичка през днешния ден?), възходящите цени на силата (защото Европа реши че съумя и съумява безболезнено да се откаже от съветския газ и съветския петрол) даде резултат, който беше елементарен за прогнозиране, написа ria.ru.

Безпрецедентно високата цена на всичко, съчетана със същата невиждана (за последните 500 години) суша, доведоха до края на интервала на „ изобилието “ и европейското икономическо затлъстяване безшумно завърши.

Вярно е, че Европа, която се нарежда като „ царство на взаимност и съпричастност “, нямаше да бъде себе си, в случай че посланията за новите рекомендации за храни, показани от Европейски Съюз, не съществуваха дружно с информацията за рекордните дивиденти, получени от тържищата и играчите на платформите за търговия. Това беше вест, по този начин да се каже, за свободен, доста свободен пазар.

Има и друга вест - търговците на дребно във Франция са принудени да прибягват до непазарни способи, регулиращи цените на храните и стоките от първа нужда.

С други думи, това, което готвят европейците, с каквото се мият и чистят домовете си, това, което обличат - ще се продава не толкоз на цената, която диктува пазарът, а на цена, която потребителите могат да си разрешат да платят.

Ако това не бъде формализирано де юре, тогава нищо няма да ни попречи да го назовем - де факто - нова система за систематизиране на богатства. Както се споделя, всекиму съгласно потребностите. Това е втората част от тезата, употребена от Карл Маркс. Първата звучи по този начин – от всеки съгласно опциите. Всъщност тази къса фраза показва същността на комунистическата система на произвеждане и ползване.

И през днешния ден – век и половина по-късно, едно общество, което беше толкоз гордо от това какъв брой добре са построени всички пазарни връзки, какъв брой безпрепятствено работи цялата стопанска система, какъв брой брилянтно системата от закони контролира всичко, се връща към това, с което в действителност класиците на марксистката политическа спестовност започнаха.

Ако някой се надява, че ограниченията са краткотрайни, то той мощно бърка. Белгийският министър председател неотдавна сподели, че актуалната икономическа рецесия може да се проточи 5 години. И това, съгласно него, е минимумът.

Все още няма отговор по какъв начин тъкмо локалните управляващи имат намерение да контролират стопанските системи на европейските страни през всичките тези месеци (и години) на рецесия. Но имайки поради обстоятелството, че към този момент е целесъобразно прекосяване към изразходване на сушени щурци и паяци, с цел да се спестят запаси, а щабът на НАТО отвори личен пчелин, Европа се готви не просто за слаби, а за доста слаби години. Това, че компликациите ще продължат повече от 7 години на Стария завет, през днешния ден е ясно на всички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР