Пергаментът е вид хартия, която се е използвала за писане

...
Пергаментът е вид хартия, която се е използвала за писане
Коментари Харесай

Пергаментова хартия - същност и приложение

Пергаментът е тип хартия, която се е употребила за писане в продължение на епохи. Изработвана е от особено обработени кожи на животни. В днешно време обаче под пергаментова хартия се схваща в действителност хартията, която всяка стопанка употребява, а точно - хартия за печене. Производството ѝ е учредено на модифицирана целулоза, обработена по специфичен метод, с цел да не залепва.

Както казахме, всяка стопанка има в арсенала си ролка пергаментова хартия. Освен за печене обаче хартията може да откри и друго приложение. Вижте които са най-често срещаните способи за приложимост на тази хартия:

ПЕЧЕНЕ НА ФУРНА

 Печене в пергаментова хартия Снимка: Добринка Петкова

Най-честата приложимост - тя не допуска използването на лой за някои ястия и печива, защото не залепва. Така да вземем за пример, в случай че приготвяте бисквити или курабии, не е нужно да поръсвате хартията с лой. Така бисквитите ви ще се плъзгат доста елементарно. Обикновено изпичането на курабии изисква няколко тура. Няма проблем да употребявате хартията наново.

За торти и самун би трябвало да изрежете хартията съгласно тавата, в която ще печете, с цел да се освободи по-лесно при подготвеност.

РАЗДЕЛЯЩ СЛОЙ

 Хартия за печене

Обичате да приготвяте разнообразни сладки и бонбони за Коледа или когато отивате на посетители. За да ги складирате, а след това и придвижите, би трябвало да сложите пласт пергаментова хартия сред редовете, с цел да не се слепят. Изрежете хартията съгласно съда, в който ще подредите бонбоните и сте подготвени.

КОРНЕТ ЗА ГЛАЗУРА

 От пергаментова хартия може да извършите корнет за декорация на сладки

Едно от най-трудните за преодоляване умения в пекарството е основаването на фигури и украси от глазура. Независимо дали употребявате подготвена от магазина, домашно приготвена, шоколад, захар и други, верният инструмент е от огромно значение. Не всяка стопанка има в кухнята си корнет, изключително начинаещите в пекарството. Няма ужасно! Пергаментовата хартия за печене може да се употребява, с цел да си извършите подобен и сполучливо да украсите тортата, бисквитите или сладкото руло за идната вечеря.

ПОКРИВАНЕ НА РАБОТНА ПОВЪРХНОСТ

Понякога е нужно да покрием работната повърхнина на плота в кухнята, с цел да сложим тестото, от което ще изрежем разнообразни форми сладки, да подредим питките, които подготвяме, или да оформим руло Стефани. Тук още веднъж на помощ ще ни пристигна пергаментовата хартия. Поставете я върху работната повърхнина и разточвайте и подреждайте без проблем. Накрая просто отстранете и почистете. Много по-лесно и бързо, нали?

ОБЛЕКЛО ЗА ПЕЧЕНЕ

 Пергаментова хартия

Понякога рибата и месото стават доста по-вкусни, като се увият в хартия. По този метод се пекат на пара и в личен сос. Ако натъркате рибата и месото с разнообразни подправки, вкусовата им стойност ще се резервира доста по-добре, ще бъдат вкусни и здравословни. Може да употребявате и алуминиево фолио, само че хартията е по-здравословна.

ФУНИЯ

Много постоянно ни се постанова да прехвърлим някакъв артикул от един съд в различен или да приберем останалото след готвене брашно. От хартията за печене може да извършите прелестна фуния, с която да приберете брашното, ориза, лещата в буркана или плика, в който ги съхранявате. Нарежете магданоза и копъра, поставете ги върху пергаментовата хартия и изсипете в пликчета. Готови сте да ги замразите за зимата.

ОПАКОВАНЕ

Вместо да се чудите в какво да завиете отвореното, само че неизядено сирене, опаковайте го в пергаментова хартия. Според експерти по този начин удължавате живота на сиренето, защото хартията му разрешава да диша и да отделя нужната му влага.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР