Пепър, хуманоиден говорещ робот, поздрави губернатора на Токио Юрико Койке,

...
Пепър, хуманоиден говорещ робот, поздрави губернатора на Токио Юрико Койке,
Коментари Харесай

Дебют: Роботи заменят хора в помощ на пациенти с коронавирус в Токио

" Пепър ", хуманоиден говорещ робот, поздрави губернатора на Токио Юрико Койке , до момента в който влиза в хотел в центъра на града по време на демонстрацията в петък. " Пепър " е с бяла хирургическа маска и припомня на пациентите да ревизират дневната си температура и ги предизвиква да почиват, оповестява АП.

Персонал от роботи дебютира в хотел в Токио за леки пациенти с ковид в проект за освобождение на кревати в пренатоварени лечебни заведения.

Пациентите имат достъп до приложения за ръководство на здравето на компютри и таблети, с цел да записват телесните си температури и признаци. " Уиз ", почистващ робот, работи във фоайето на хотела, където пациентите идват да взимат храна , с цел да се понижи риска от зараза.

Роботи , основани от SoftBank Robotics, ще бъдат ситуирани и в други хотели, наети от държавното управление на Токио , за пациенти без признаци или с леки признаци.

Досега Токио е обезпечил пет хотела с 1500 до 2800 стаи . Япония има 14 281 доказани случая и 432 смъртни случая, съгласно данни на здравното министерство.
 Япония удължава изключителното състояние
Япония удължава изключителното състояние

Островът на Изгряващото слънце се готви за Златната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР