Пентагонът възнамерява да преструктурира Националната гвардия във Вашингтон, окръг Колумбия,

...
Пентагонът възнамерява да преструктурира Националната гвардия във Вашингтон, окръг Колумбия,
Коментари Харесай

Пентагонът ще преструктурира Националната гвардия в щата Колумбия

Пентагонът има намерение да преструктурира Националната армия във Вашингтон , окръг Колумбия, поради безредната реакция при преодоляването на протеста на 6 януари и поради нарушавания, осъществени по време на митингите, провокирани от, оповестява АП.

Обсъжданите промени включват п реместване на авиационните елементи на окръг Колумбия , които бяха подложени на остри рецензии поради случай, при който един от техните хеликоптери прелетя рисково ниско над тълпата. В подмяна на това в окръг Колумбия ще бъде засилено наличието на военна полиция, така това е главната мощ, която овладява разбеснели се тълпи по време на огромни обществени събития.

Все още обаче не са взети дефинитивни решения за преструктуриранията.
 Националната армия остава в Капитолия до 23 май
Националната армия остава в Капитолия до 23 май

2300 бойци обезпечават сигурността

Ключов въпрос е кой ще управлява армията на окръг Колумбия - запитване, предизвикващо голям брой политически различия.

Във всички Щати губернаторите управляват своите елементи на Националната армия и могат да взимат решения за  разполагането им при положение на злополучие или някакъв различен проблем. Но о кръг Колумбия не е щат , тъй че президентът би трябвало да дава отговор за нея. Той обаче е трансферирал тези пълномощия на министъра на защитата.

Според публични източници м инистърът на защитата Лойд Остин би трябвало да избира сред две благоприятни условия - дали да резервира актуалната система на ръководство или да съобщи контрола й на Северното командване на Съединените щати, което дава отговор за защитата на страната.

Високопоставени чиновници са изложили своите причини в поддръжка на Северното командване, което ще изземе контрола от хора, които са политически назначения във Вашингтон, и ще ги съобщи на безпартийни военни командири , които дават отговор за защитата на страната. Други обаче пазят позицията, че Националната армия би трябвало да се командва от  Пентагона.

Като цяло преструктурирането не е ориентирано към понижаване на числеността на армията, а към нейното реформиране в посока снабдяването й с нужното съоръжение и образование за осъществяване на задачите.

Предложението за разбъркване на авиационните сили е в огромна степен направено от страна на командващи армията в Съединените щати. Една част от самолетите ще бъде преместена към армията на Мериленд, а част от хеликоптерите й - към армията на Вирджиния.

Обмисля се също по този начин при евентуално събитие, обвързвано със сигурността, кметът на окръг Колумбия да трябва да отиде в Пентагона - нормално при секретаря на армията - с цел да изиска помощ от Националната армия.

Нещо сходно се случи и по време, умрял по време на арест през 2020 година, както и по-рано - на 6 януари 2021 година, когато гневна навалица нахлу в Капитолия в опит да анулира изборите за президент, довели до избирането на Джо Байдън.
 Тръмп получи обвиняване за изборите и щурма на Капитолия
Тръмп получи обвиняване за изборите и щурма на Капитолия

Новината бе предстояща

Когато се разразил протестът на 6 януари, военачалниците в Пентагона получавали безчет сърцераздирателни позвънявания с молба да изпратят гвардейските войски в Капитолия , където полицията и защитата били обезвредени от тълпите с поддръжници на Тръмп. Според локалната администрация в Пентагона се забавили с решението си и тя трябвало да избавя ситуацията с градската полиция .

Военните дадоха отговор на упреците, акцентирайки, че не са им били предоставени значими детайлности , с цел да дефинират какви сили и с каква цел да бъдат изпратени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР