Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите му се изчерпват за замяна

...
Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите му се изчерпват за замяна
Коментари Харесай

Пентагонът предупреждава Конгреса - парите за замяна на оръжия, изпратени в Украйна, свършват

П ентагонът предизвестява Конгреса , че парите му се изчерпват за подмяна на оръжия, изпратени от Съединени американски щати в Украйна  и към този момент са били принудени да забавят снабдяването на някои войски, съгласно писмо, изпратено до водачите на Конгреса.

В писмото, получено от " Асошиейтед прес ", се приканва Конгресът да попълни финансирането за Украйна. Конгресът предотврати прекъсването на работата на държавното управление, като одобри законопроект за краткосрочно финансиране през уикенда, само че мярката приключи всякаква помощ за Украйна в борбата против Русия.

Контрольорът на Пентагона Майкъл МакКорд сподели на водачите на Камарата на представителите и Сената, че остават 1,6 милиарда $ от 25,9 милиарда $ , предоставени от Конгреса за попълване на американските военни ресурси, които текат към Украйна. Оръжията включват артилерийски снаряди, ракети, сериозни за контранастъплението на Украйна, целящо да си върне територия, извоювана от Русия във войната.

Освен това на Съединени американски щати остават към 5,4 милиарда $ за обезпечаване на оръжие и съоръжение от своите ресурси . Съединени американски щати към този момент щяха да са изчерпали това финансиране, в случай че Пентагонът не беше схванал по-рано тази година, че е надценил оборудването, което към този момент е изпратил, освобождавайки към 6,2 милиарда $. Част от тях бяха изпратени през последните месеци.

МакКорд сподели, че Съединени американски щати изцяло са изчерпали дълготрайното финансиране за Киев посредством Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, която обезпечава пари за подписване на контракти за бъдещи оръжия.
 И Сенатът на Съединени американски щати одобри краткотрайното финансиране на държавното управление
И Сенатът на Съединени американски щати одобри краткотрайното финансиране на държавното управление

Сега Байдън би трябвало да подпише законопроекта

" Вече бяхме принудени да забавим попълването на личните си сили, с цел да се предпазим от нестабилно бъдеще за финансиране ", сподели МакКорд в писмото. " Неуспешното попълване на нашите военни в точния момент може да навреди на готовността на нашите военни . "

Той добави, че без в допълнение финансиране в този момент , Съединени американски щати ще би трябвало да забавят или лимитират оръжията за противовъздушна защита, боеприпасите, безпилотните самолети и оборудването за разрушение и продупчване, които са " сериозни и незабавни в този момент, когато Русия се готви да организира зимна атака ".

Президентът Джо Байдън сподели в неделя, че до момента в който помощта ще продължи да тече към този момент, времето изтича.

" При никакви условия не можем да позволим поддръжката на Америка за Украйна да бъде прекратена ", сподели Байдън. " Имаме време, не доста време и има голямо възприятие за неотложност. "

Марк Кансиан, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, сподели, че в случай че помощта не продължи да тече, украинската опозиция ще стартира да отслабва .

" Ако няма нови пари, те ще стартират да го усещат до Деня на благодарността ", сподели той.

Законът за краткосрочното финансиране, признат от Конгреса, продължава единствено доникъде на ноември. И МакКорд сподели, че би било прекомерно рисковано за Министерството на защитата да отклони пари от този законопроект за краткотрайно финансиране, с цел да заплати за повече помощ за Украйна.

Много законодатели признават, че спечелването на утвърждение за помощта за Украйна в Конгреса става все по-трудно , защото войната продължава и съпротивата против помощта от извънредно десния фланг на Републиканската партия набира скорост .
 Пентагонът удостовери поддръжката за Украйна
Пентагонът удостовери поддръжката за Украйна

Лойд Остин се срещна с президента Володимир Зеленски в четвъртък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР