Пентагонът обвини Русия в извършването на военни престъпления в Украйна

...
Пентагонът обвини Русия в извършването на военни престъпления в Украйна
Коментари Харесай

Пентагонът събира доказателства за военните престъпления на Русия

Пентагонът упрекна Русия в осъществяването на военни закононарушения в Украйна и съобщи, че ще събира доказателства за тях, съобщи организация " Ройтерс ".

Според американското министерство на защитата тактиката на Кремъл в украинската война включва нанасянето на безразборни удари. " Със несъмнено виждаме доказателства, че съветските сили правят военни закононарушения и ще поставим старания за събирането на тези доказателства ", сподели на брифинг представителят на Пентагона Джон Кърби.

Обвиненията на Русия, че Киев има биологични и химически оръжия, не дават отговор на истината и са индикация, че самият съветски президент Владимир Путин обмисля потреблението на такива оръжия в Украйна, съобщи американският президент Джо Байдън. " Гърбът на Путин опря до стената и в този момент той приказва за нови " подправени знамена ", като твърди, че Съединени американски щати разполагат с биологични и химически оръжия в Европа, което просто не дава отговор на истината ", съобщи Байдън.

" Русия твърди също, че Украйна разполага с биологични и химически оръжия. Това е явен знак, че Путин обмисля потреблението и на двата типа оръжие ", посочи американският президент. Руското посолство във Вашингтон към този момент не е коментирало изказванията на Байдън. Всеки ден от началото на войната в Украйна на 24 февруари съветските въоръжени сили правят военни закононарушения, в това число убийството на невъоръжени дами и деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР