Пентагонът и американското разузнаване проучват възможността враговете на САЩ да

...
Пентагонът и американското разузнаване проучват възможността враговете на САЩ да
Коментари Харесай

В САЩ са притеснени, че коронавирусът може да бъде използван като биологично оръжие

Пентагонът и американското разузнаване изследват опцията враговете на Съединени американски щати да употребяват в бъдеще новия ковид като биологично оръжие. Това настояват източници в Министерството на защитата и разузнаването, написа американската редакция на списание Politico, съобщи организация " Фокус ".

Според източниците на изданието това следствие не значи, че те считат, че вирусът е изкуствено основан за да бъде употребен като биологично оръжие. Разузнаването към момента се пробва да удостовери от кое място е пристигнал новият ковид, само че но няма твърди доказателства, които да потвърждават теорията, че той е излязъл от лаборатория в Китай. Междувременно разузнаването се пробва да откри дали е допустимо в бъдеще коронавирусът да бъде употребен от врагове на Съединени американски щати като оръжие, изключително против цели от високо ниво, а Пентагонът работи по опцията за този сюжети, съгласно трима източници в министерството.

Все още не е ясно какво е довело до нараствания фокус върху рисковете от потреблението на COVID-19 като оръжие. Един от източниците в Пентагона счита, че това към момента " наподобява като проблем с невисок риск ", като главните въпроси още се въртят към това от кое място е пристигнал ковид и какъв брой са знаели за него управляващите в Пекин при започване на епидемията. Според някогашен почитан чиновник в Пентагона координираните проекти за сходни закани най-често се изготвят авансово, в това число когато става дума за евентуалното потребление на биологични оръжия и този случай не би трябвало да е друг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР