Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии отколкото досега.

...
Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии отколкото досега.
Коментари Харесай

Бъдещ министър: Вдигаме пенсиите два пъти през 2022 година

Пенсионерите от следващата година няма да взимат по-малки пенсии в сравнение с до момента. След плануваното нарастване ще има и добавка, чийто размер ще се посочи в допълнение при приемането на новия бюджет. Добавката ще бъде за всички под прага на беднотия, освен за пенсионерите. Това заяви пред НоваНюз препоръчаният за обществен министър Георги Гьоков.

По думите му следва преизчисление на пенсиите, като те няма да бъдат под досегашните равнища. Минималната пенсия ще бъде 370 лева, както е планувано.

Коалиционното съглашение планува изработването на нов механизъм за осъвременяване на пенсиите ”, изясни той и добави, че пенсиите ще се покачат на две стъпки от следващата година.

Както планува и служебният кабинет минималната работна заплата ще бъде в размер на 710 лева

„ Договорили сме транспарантен механизъм за установяване на минималното заплащане, без да се основава спор сред обществените сътрудници. Новият бюджет няма да бъде по-лош, от заложения от служебния кабинет ”, безапелационен е Гьоков. Той напомни, че от Българска социалистическа партия упорстват за фамилно подоходно облагане, като предложенията в данъчната система, ще бъдат одобрявани след единодушие на всички съдружни сътрудници.

Относно високите цени на електрическата енергия Гьоков разяснява, че нищо с изключение на заледяване на цените няма да бъде задоволително за обществото.

„ Не са почнали номинации за новите членове на КЕВР, това следва. Нищо с изключение на заледяване цените на тока за битовите консуматори и дребните предприятия няма да бъде задоволително за обществото. Имахме предложение някои от публичните здания да се върнат на контролирания пазар на електрическа енергия, защото в този момент те са на свободния. Ако въпреки всичко не се стигне до заледяване на цените, ще има обезщетения ”, добави още той.

Георги Гьоков разяснява още, че подписаното съдружно съглашение е поръчител за бъдещата работа на държавното управление, както и за потушаване на разликите в обединението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР