Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли, а през октомври

...
Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли, а през октомври
Коментари Харесай

Пенсионерите в неведение: Плащат пенсиите за юли на два пъти?!

Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли, а през октомври ще има още една актуализация. Това взеха решение депутатите на второ четене на актуализацията на бюджета. От идващия месец минималната пенсия ще е 467 лева, а междинната – 666 лева Социалната пенсия за напреднала възраст пък става 247 лева Таванът се подвига на 2000 лева

Големият въпрос обаче е по кое време възрастните ще получат парите си. Заради закъснялото разискване на бюджета на ДОО има вид новите пенсии да дойдат на два пъти. По график Национален осигурителен институт стартира да изплаща парите на възрастните от 7-мо число и има риск Осигурителният институт да не успее да обработи новите пенсии на над 2 милиона възрастни у нас.

„ От 1 юли пенсионерите сигурно ще получат пенсиите си с 6,1% нарастване, а в границите на юли като второ заплащане ще получат и финалното нарастване, годно от началото на идващия месец. “

Това увери пред БНР Александра Корчева, народен представител от „ Продължаваме промяната “ и член на Комисията по труда, обществената и демографската политика.

За есента остава ново преизчисление на пенсиите, което да вдигне прихода на 717 хиляди души. Ще има и трансформация на швейцарското предписание – да се ползва или 100% растеж на инфлацията, или 100% от растежа на осигурителния приход. През октомври междинната пенсия би трябвало да доближи 718 лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР