Пекин високо оценява думите на руския външен министър Сергей Лавров

...
Пекин високо оценява думите на руския външен министър Сергей Лавров
Коментари Харесай

Китай: Няма граници за взаимното доверие и сътрудничеството ни с Русия

Пекин високо прави оценка думите на съветския външен министър Сергей Лавров за връзките сред Китай и Русия. Това заяни на брифинг в четвъртък представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян. По думите му, „ няма граници за взаимното доверие и стратегическото съдействие сред Китай и Русия “, оповестява ТАСС.
Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзянь Снимка: списък

Чжао Лицзян уточни, че „ няма граници за взаимното доверие и стратегическото съдействие сред Китай и Русия, другарството между двете страни, излъчено от потомство на потомство, няма край “. Той уточни, че и двете страни се преглеждат взаимно като приоритет във външната политика, това е стратегически избор, основан на дълготрайно развиване за обезпечаване на изгоди за народите на двете страни, поддържане на международния мир и непоклатимост и интернационална правдивост.

„ Отношенията сред Китай и Русия в същинския смисъл на думата са нов вид модел на връзки сред огромните страни “, продължи представителят на Министерство на външните работи. Той означи също, че Китай е подготвен да продължи да се движи в посоката, заложена от водачите на двете страни.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в сряда, по време на пленарното съвещание на Държавната дума, че руско-китайското стратегическо партньорство е достигнало по-високо равнище от обичайния военно-политически съюз. Според него руско-китайското стратегическо партньорство е "добър образец за това по какъв начин би трябвало да се развиват междудържавните връзки в ХХI век ". Лавров означи също, че Западът се пробва да накаже Руската федерация и Китай благодарение на разнообразни „ несъответствуващи принадлежности “, в това число „ наказания, демонизация в медийното пространство, провокации от специфични служби и доста други “.
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР