Пекин обвини САЩ в започването на най-голямата търговска война в

...
Пекин обвини САЩ в започването на най-голямата търговска война в
Коментари Харесай

Търговската Война На Тръмп Срещу Света Започна!

Пекин упрекна Съединени американски щати в започването на " най-голямата комерсиална война в икономическата история ".

" След като Съединени американски щати задействаха своите митнически ограничения против Китай, ограниченията на Китай против Съединени американски щати влязоха в действие неотложно ", акцентираха от китайското външно министерство.

Гостуващият сега в България китайски министър председател Ли Къцян съобщи, че комерсиална война няма да е от изгода за никого. Той даде обещание, че Китай в никакъв случай няма да стартира комерсиална война и се ангажира да отвори пазара си за непознати страни. Той обаче акцентира, че Пекин постоянно ще отговори, в случай че бъде ударен от по-високи мита.

Две компании в китайския град Шанхай са декларирали пред БиБиСи, че митническите управляващи са забавили процесите по освобождение на американски вносни артикули.

Митата на Съединени американски щати са резултат от опита на американския президент Доналд Тръмп да отбрани американските работни места и да спре " несправедливото прекачване на американски технологии и интелектуална благосъстоятелност към Китай ".

От Белия дом обявиха, че ще се съветват за налагането на мита върху китайски артикули за още 16 милиарда $, които Тръмп е предложил да влязат в действие по-късно този месец.

Налагането на митата оказа едва въздействие върху азиатските фондови пазари.

Тръмп към този момент наложи мита върху вносни перални машини и слънчеви панели и стартира да постанова мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз, Мексико и Канада.

Той също по този начин заплаши да наложи 10% мито върху още китайски артикули на стойност 200 милиарда $, в случай че Пекин " откаже да промени практиките си "

Тръмп подвигна залозите през вчерашния ден, изтъквайки, че количеството артикули от Китай, подлежащи на мита, може да нарасне до над 500 милиарда $.

Американските мита, наложени до момента, ще обиден еквивалента на 0,6 % от международната търговия и ще съставляват 0,1 % от международния Брутният вътрешен продукт.

Анализатори също по този начин се притесняват за въздействието върху останалите страни във веригата на доставките и за ескалация на напрежението сред Съединени американски щати и Китай като цяло.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР