Пекин. Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин приключи индивидуалното

...
Пекин. Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин приключи индивидуалното
Коментари Харесай

Микаела Шифрин: Не мога да разбера какво не ми се получаваше в тези състезания

Пекин. Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин завърши самостоятелното си присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пекин с ново отчаяние. Американката не съумя да приключи слаломния манш на алпийската композиция, в която бе посочена за неприкрит любимец и по този начин остана с празни ръце от самостоятелните стартове в Китай.

След финала през днешния ден тя съобщи, че не може да си изясни отпадането си, тъй като нито е натискала на 110%, нито се е пазила единствено и единствено да стигне сполучливо до финала.

„ Добре съм, благодаря, че не попита какво е станало! Това ли е идващият ти въпрос “, стартира изявлението си за Европсорт в закачлив звук американката.

„ Това е въпросът, на който вие желаете да знаете отговора, аз също. Не мога да схвана какво не ми се получаваше в тези надпревари, изключително през днешния ден. В гигантския слалом и слалома усетих, че може би натискам прекалено много и не съумях да си вляза в ритъма. Днес бяха по-релаксирана и си споделих, че ще стартира да натиска последователно, с всяка последваща врата. Не желаех да залагам на сигурното единствено с цел да финиширам, само че и не натисках на 110% и отново не сработи.

„ Нямам пояснение и не знаете какъв брой гадно е това за мен, тъй като аз постоянно желая да намеря пояснение. Сега просто няма такова.

„ Има надпревари, в които чувствам напрежението, преди съм говорила за това. Последната олимпийска година в Южна Корея го усещах. Почти през цялата ми кариера усещах напрежение, само че не и тук. Мисля, че просто желаех да карам бързи и чисто, само че не знам какви поучения да си взема, тъй като още в идващия старт за Световната купа всичко ще е друго “, сподели Шифрин.

На въпрос дали към момента има намерение да взе участие в отборното съревнование в събота тя още веднъж отговори с закачлив звук.

„ Да, само че мисля, че към този момент съм по-скоро риск за моя тим. Може би би трябвало да карам единствено втурване, най-малко в него финиширам “, сподели американката.

В Китай тя взе участие във всички самостоятелни стартове, само че приключи единствено в супергигантския слалом и спускането. Двата ѝ резултата от тези две надпревари бяха надлежно девето място в Супер-Г и 18-о в спускането.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР