Пекин/Дъблин. Най-вероятно сегашният ирландски президент Майкъл Хигинс ще запази поста

...
Пекин/Дъблин. Най-вероятно сегашният ирландски президент Майкъл Хигинс ще запази поста
Коментари Харесай

Xinhua: Най-вероятно Хигинс ще бъде преизбран за президент на Ирландия

Пекин/Дъблин. Най-вероятно сегашният ирландски президент Майкъл Хигинс ще резервира поста си за още един мандат, оповестява кореспондентът на китайската организация Xinhua в Дъблин, като се базира на оповестено в сряда изследване на публичното мнение.
Изследването е направено по поръчка на Irish Times, един от най-влиятелните вестници в Република Ирландия и съгласно него 66 % от интервюираните са подготвени да подкрипят Хигинс на идните на 26 октомври президентски избори. Той има голяма преднина пред другите петима претенденти за най-висшия пост в страната.
Съперниците му са трима предприемача и две дами – кандидатурата на едната се издига от опозиционната Шин Фейн, а другата е самостоятелен сенатор.
77-годишният Хигинс стана ирландски президент през ноември 2011 година. Решението му да се кандидатира за втори мандат бе подкрепено от ръководещата партия „ Фине Гейл “

Според ирландската конституция президентът на Република Ирландия се избира за седем години и има право на най-много два мандата.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР