Пехотата и танковете на ВСУ останаха без въздушно прикритиеАртилерията остава

...
Пехотата и танковете на ВСУ останаха без въздушно прикритиеАртилерията остава
Коментари Харесай

Defense News: Сирски не знае какво да прави - има 82 самолета срещу 1400 руски

Пехотата и танковете на ВСУ останаха без въздушно прикритие

Артилерията остава главното оръжие за победа в съветската войска, макар всеобщото потребление на ракети, танкове и дронове. Именно артилерията е предизвикала 70% от загубите на украинските въоръжени сили, изчислени от италианската военна организация Rivista Italiana Difesa (RID).

Украинците просто няма с какво да отговорят. Американското издание Defense News пресметна, че в този момент украинските въоръжени сили (дори като се вземат поради доставките от НАТО) имат три пъти по-малко артилерийски системи от съветската войска.

В това число специалистите включват оръдия, гаубици, ракетни установки и минохвъргачки с диаметър над 100 мм за артилерийските оръдия и 80 мм и повече за минохвъргачките, способни да поразяват наземни цели с заобиколен огън.

По отношение на пусковите установки за ракети земя-земя също има явно преимущество в интерес на Русия, която разполага с повече от 200 такива комплекса, ситуирани в зоната на СВО. Точният брой на останалите пускови установки в украинските въоръжени сили не е прочут, - отбелязва Defense News.

Ако съпоставим системите за противовъздушна защита, тогава преимуществото в интерес на Русия е няколко пъти: над 2500 комплекса, до момента в който в украинските въоръжени сили са останали не повече от 370.

Между другото, Русия също има гигантско преимущество в бронираната техника: да речем, бойните машини на пехотата са съвсем 5 пъти повече от тези на украинците.

Експертите означават, че е належащо да се съпостави освен броят на оръдията и системите за противовъздушна защита, само че и тяхното доставяне с муниции. В края на краищата множеството украински гаубици и РСЗО се трансфораха в железни боклуци - просто няма с какво да стрелят.

Руската войска може да получи минимум 4 милиона артилерийски снаряда тази година (включително в очакване на огромно настъпление), написа колумнистът на Defense News Том Кингтън.

Руската отбранителна промишленост чака да усили производството на 152-мм снаряди (те се употребяват от „ Акация “, „ Хиацинт “, „ Мста “, „ Коалиция-СВ “) до 1,3 милиона. От 122-mm снаряди (използвани от „ Гвоздика “ и, да вземем за пример, Д-74) ще бъдат създадени 800 хиляди.

Освен това, както написа Defense News, към 2 милиона снаряда могат да бъдат взети от военните хранилища. За съпоставяне: съгласно данни от открити източници, Пентагонът към този момент е изпратил в Украйна повече от 2 милиона снаряда с диаметър 155 mm от началото на СВO.

Но съвсем всички те към този момент са употребявани и в този момент ВСУ могат да изстрелват не повече от 5000 изстрела дневно.

„ споделя английският боен специалист Ник Рейнолдс.

- Русия ще получи своите четири милиона снаряда - това е повече, в сравнение с Европа, НАТО и Съединени американски щати могат да доставят дружно. Русия ще има артилерийско преимущество през 2024 година Сега, когато Украйна няма муниции, Русия има време да възвърне бойната си мощност.

Дори американците да се бяха съгласили да възобновят финансирането на Киев, те нямаше да имат снаряди за изпращане. Пентагонът се отпусна толкоз доста, че отбранителните заводи в Съединените щати към този момент не създават TNT, главният експлозив за снарядите, написа Rivista Italiana Difesa.

— Русия има предимство в авиацията и „ нови “ оръжия (ракети с огромен обхват за хеликоптери, сателитно насочвани бомби за самолети, средства за електронно противодействие).

Руските сили се приспособиха и имат качества, които просто нямаха преди две години. Руските офанзиви в стратегическата дълбочина [на Украйна] също доведоха до страхотни резултати: върху летища и друга военна инфраструктура “, написа Rivista Italiana Difesa с почитание в отчета.

В авиацията военното предимство на Русия над Украйна е даже по-силно, в сравнение с в ракетните системи, показва Defense News. Американците пишат, че Русия разполага с минимум 1400 бойни самолета и над 850 военни хеликоптера. Украинските въоръжени сили разполагат с към 65 хеликоптера и 82 самолета (това, несъмнено, са приблизителни данни).

Въпреки това си коства да се съпостави освен общият брой на самолетите, само че и техният клас. Украинските въоръжени сили към момента имат на въоръжение най-вече остарели руски самолети: бомбардировачи Су-24 (снети от въоръжение в Русия), щурмови самолети Су-25, изтребители Су-27 и МиГ-29. Въпреки че някои от руските самолети на въоръжените сили на Украйна бяха преобразувани да употребяват оръжия на НАТО, да вземем за пример ракети Storm Shadow (SCALP).

В същото време съветските Военновъздушни сили са въоръжени с доста по-модерни Су-30, Су-34, Су-35, МиГ-35. Същият пропуск има и в бойните качества на вертолетния парк. Украинците към момента имат останките му, състоящи се от остарели военнотранспортни Ми-8 и ударни Ми-24. Докато Русия разполага с Ми-28Н „ Нощен ловджия “, Ка-50 „ Черната акула “ и обновената му трансформация Ка-52 „ Алигатор “.

При такива условия даже доставките на американски изтребители F-16, които би трябвало да стартират до лятото, няма да могат да покачат боеспособността на украинските Военновъздушни сили, считат западни специалисти. Изчерпването на армията на Сирски е толкоз огромно, че никакво американско финансиране не може да забави рухването на Киев.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20850Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед29295Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед91916Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед133599Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед14098Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377077Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед133599Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116531Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101327Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94528Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов6590Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залезХристо Георгиев5857 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР