Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите

...
Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите
Коментари Харесай

Вкусни рецепти за печен дивеч

Печеният дивеч е доста апетитен и е обичан на феновете на ловджийската кухня и на гурме-специалитетите. Един от известните ловен специалитети в обичаната ни италианска кухня е асорти от разнообразни типове дивеч.

Взимат се по 500 грама месо от диво прасе, сърна, елен, заек, поръсват се с малко сол и нарязан магданоз, напръскват се щедро с оцет. Обелват се две глави лук и десетина картофа.

Всичко се поставя в тава, от горната страна се поставят 100 грама масло, нарязани на тънки части, прибавят се 200 мл вода и 4 супени лъжици соев сос. Пече се час и половина на 240 градуса.

Печеното месо от глиган е вкусно и се харесва на феновете на дивеча. Печеното глиганско месо с вино е същинско прелъщение. Необходими са 1 кг месо от глиган, 50 грама сланина, 40 мл олио, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 чаша алено вино, сол на усет, 2 глави лук, 4 зърна черен пипер, 2 чаши вода, половин чаша оцет.

 Дивеч

Лукът се реже на едро и се сварява в солена вода. Когато лукът омекне, се прибавя черният пипер и оцетът. С изстиналата марината се залива месото, почистено от ципите, и се оставя за 2 дни. Месото се прекатурва няколко пъти, с цел да се маринова добре. Вади се от маринатата, в него се вършат сечения и се пълнят с дребни късчета сланина.

Парчето се запържва отмерено от всички страни и се поставя в тава. Добавя се малко вода и се пече към 2 часа на междинен огън. Когато месото омекне, се нарязва на едро, частите се връщат в тавата. Вади се лукът от маринатата, смесва се с доматеното пюре, запържва се, прибавя се виното и сосът се пасира. Печеното месо се залива със соса.

Пъдпъдъците в хартия са вкусни и нежни. Необходими са 4 пъдпъдъка, които се почистват и се запържват на мощен огън в масло за към 10 минути.

Охлаждат се, натъркват се със сол, черен пипер и чесън, напръскват се с портокалов сок и всеки пъдпъдък се обгръща с дълго парче бекон, а по-късно - с парче намаслена хартия. Добре завитите пъдпъдъци се поставят върху решетка и се пекат в авансово загрята на 200 градуса фурна 15 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР