Печените кестени навяват мисли за топлина, уют и като цяло

...
Печените кестени навяват мисли за топлина, уют и като цяло
Коментари Харесай

Печени кестени – как е възможно да са толкова полезни!


Печените кестени навяват мисли за топлота, уют и като цяло празнична зимна картина. Важно е да отбележим, че приятният им усет е съпроводен и от доста потребно деяние.

Сред главните достолепия на кестените е високото наличие на потребни субстанции, чийто резултат не се губи в резултат на термичната обработка. Дори след печене кестените резервират високото си наличие на фибри, микроелементи, витамини и антиоксиданти. Освен това кестените са по-бедни на мазнини от останалите видове ядки и оферират идеална опция за хората, които се борят с наднормено тегло или би трябвало да лимитират приема на липиди.

Печени кестени – 5 изгоди за здравето

Богатият на химични съединения състав на кестените е причина те да носят разнородни изгоди за здравето ни. Такива се регистрират в следните посоки:

Регулиране активността на стомашно-чревния тракт – печените кестени съдържат високо количество неразтворими фибри. Те образуват самобитен покриващ филм върху храната в стомаха и червата и улесняват по-бързото ѝ прекосяване през стомашно-чревния тракт. Това е потребно превантивно деяние, предпазващо от запек, дивертикулит и други чревни проблеми.

Поддържане на енергийните ресурси – за разлика от множеството ядки, печените кестени са богати на въглехидрати. Хубавото е, че това са полизахариди с сложна и комплицирана

конструкция, принадлежащи към така наречен мудни въглехидрати . Те се разграждат и усвояват постепенно, не водят до внезапни повишавания на кръвната захар и гладко доставят организма с

сила.

Подобряване на мозъчната функционалност – от една страна, печените кестени са богати източник на витамини от група В (фолиева киселина, рибофлавин, тиамин). Те вземат участие в поддържането на неврологичните и когнитивните функционалности. От друга страна, в кестените се регистрира високо наличие на калий, който усъвършенства микроциркулацията на кръвта, в това число и оросяванеот на мозъка. Това спомага за повишение на концентрацията и поддържане на паметта.

Свързани публикации.. Кестени – за сила и изострен разум 0 Кестени за активност и крепко сърце 0 Топ 5 най-полезни храни през есента 0

Поддържане на костната компактност – измежду богатият на микроелементи състав на кестените изпъкват още медта и магнезия. И двата химични детайла са значими за костния уред и за предварителната защита на остеопороза и други костно-скелетни болести. Медта подкрепя усвояването на желязото, което е наобходимо за верния напредък на костите. Магнезият пък, наред с другите изгоди за организма, е значим за поддържане на минералния състав на костите.

Обща предварителна защита на заболяемостта – няколко шепи печени кестени може да обезпечат цалото количество манган, належащо за дневен банкет. Манганът забавя процесите на стареене, обезврежда свободните радикали, понижава склонността на тромбоцитите да се слепват и да образуват тромби. В дълготраен проект постоянният банкет на манган редуцира риска от ракови и сърдечносъдови болести.

Есента предлага опция за постоянна консумация на печени кестени за наслаждение на гастрономите и за облекчение на всички, които търсят качествени естествени артикули за поддържане на положителното здраве.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР