Печена дюля при възпаление на стомашната лигавица и за лечение

...
Печена дюля при възпаление на стомашната лигавица и за лечение
Коментари Харесай

Печена дюля при възпаление на стомашната лигавица

Печена дюля при инфектиране на стомашната лигавица и за лекуване на анемия

Лековити са плодовете, листата и семената, изключително сокът и сиропът. Благодарение на танините оказват удобен резултат върху чревната функционалност и предотвратяват инфекциозните болести.

Освен минималното количество калории, дюлята е с високо наличие на протеини, въглехидрати, диетични фибри и съдържа доста танини и пектин.

Най-много съдържа витамин С и каротин (провитамин А), витамини В1 и В2, както и ниацин. Богата е на мед, калий, калций, магнезий, натрий, желязо, сяра, хлор.

Семките съдържат 15% масло и огромни количества от значимия амигдалин, т.е. витамин В17, който има противораково деяние. Богати са на мазнини, танини, пектин, захари, ябълчена киселина. Оставете ги да престоят във вода, с цел да отделят слуз. Тази течност е чудесна за белите дробове.

Сокът от дюли се подготвя със същото количество захар, лекува кашлица, астма и остра диария.

Печена или варена дюля се предлага при инфектиране на стомашната и чревната лигавица, само че също по този начин и за лекуване на анемия.

Чаят от цветовете на дюлята оказва помощ за усмиряване на кашлицата, а чаят от семките успокоява, оказва помощ при бодърствуване и обезврежда неприятния мирис.

Дюлите са чудесна композиция с печено месо, пилешко месо, патица, говеждо и дивеч.

Французите вършат “сирене ” от дюли от епохи, като пекат 2 кг дюли, до момента в който не омекнат изцяло.

Когато се охладят, нарязват и пасират плодовете. Получената маса се мери и се прибавя съответното количество захар (към 1 кг пюре от дюли се прибавя 1 кг захар). Вари се още веднъж на слаб огън за към 45 минути, като се бърка непрестанно. Веднага “сиренето ” от дюли се изсипва в подобаваща тава, плитък стъклен съд или в по-малки чинии.

Когато изстине, десертът се нарязва на кубчета, овалва се в захар и се оставя на мрачно и изсъхнало място.

Това сирене е мощен източник на сила и може да се употребява като лек за възстановяване на храносмилането. Не се предлага за диабетици и хора с наднормено тегло.

Чай за облекчение на кашлицата, за дихателните пътища и бронхит:

Измийте, почистете и нарежете плодовете на четири части. Отстранете семките и твърдата част към тях и нарежете месестата част на филийки и незабавно ги сложете в литър вода, с цел да не трансформират цвета си.

Варете на слаб огън за към 15-20 минути, след което оставете да се охлади. Прецедете чая и го пийте на глътки през целия ден.

Сироп при бронхит
Нарежете пет семки и ги залейте със 100 мл. вода. Когато се образува гъста слузеста течност, прибавете 15 мл. свеж сок от живовляк и 100 гр. мед от култивиран чай. Консумирайте по 1 чаена лъжичка три пъти на ден преди хранене.

Сок за корема
Храносмилателните проблеми могат елементарно да се отстраняват със сок от дюли.

Измийте и настържете 1 кг дюли, след което прецедете през марля. Изпийте сока незабавно, тъй като той се окислява доста бързо. Най-добре е да го пиете преди хранене, на гладно.

Вижте още: Лек за разширени вени, хемороиди, диария, целулит и отоци

Мехлем при изгаряния
Нарежете 10 гр. семки от дюли, залейте с 200 мл. вода и изчакайте да се образува слуз. Нанесете върху засегнатата част на тялото, непосредствено или като компрес.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР