Пчелното млечице се изработва от пчелите работнички, откъдето идва и

...
Пчелното млечице се изработва от пчелите работнички, откъдето идва и
Коментари Харесай

Пчелното млечице е богат източник на протеини

Пчелното млечице се създава от пчелите работнички, откъдето идва и наименованието му. На цвят е абаносово, има мощна миризма и характерен, възкисел усет.

Началото на потреблението на продукта дава китайската медицина. В нея то се употребява и до през днешния ден като средство за удължение на живота, защото се счита, че забавя процеса на прибързано стареене на клетките.

Прилага се и като мощен афродизиак. В предишното то било доста скъпо и мъчно за приемане. Поради това на неговите лечебни свойства се радвали единствено най-висшите благородници в империята.

През вековете и с все по-широката известност, която придобивало, пчелното млечице се трансформирало в една от най-скъпите и най-търсени хранителни добавки в целия свят.

Лечебните си качества, на подмладяващ клетките и антиоксидантен артикул, пчелното млечице дължи на благосъстоянието си от съставки. То е най-богато на протеини – към 13 % от личното му тегло.

Протеините са измежду главните източници на сила за тялото, когато не са разполагаем въглехидрати и мазнини. Те съставляват комплицирани молекули, състоящи се от разнообразни аминокиселини. Те се свързват между тях, до приемането на неповторим протеин.

 Пчела

Протеините съставляват към 20% от тежестта на човешкото тяло. Те извършват най-разнообразни функционалности в организма и са жизненоважни съставни елементи на ензимите, телесните тъкани и имунните кафези. Поради всички това, пчелното млечице е нужен на кръвта и за производството на протеини.

Богато е и на мастни киселини, най-много на хидроксикиселините. Те са нужни за вярното действие на имунната система.

Освен това, пчелното млечице е измежду най-активните естествени източници на витамини от група В. Така то се се трансформира в ценено средство за превъзмогване на умората, при стрес или при промяната на сезоните.

Фосфолипидите, количества РНК (рибонуклеинова киселина) и ДНК (дезоксирибонуклеинова киселина), по този начин нужни за мозъчната функционалност, също доминират в наличието на продукта. Поради това учените считат, че пчелното млечице е потребно при Алцхаймер, както и при Паркинсон.

С това изгодите му напълно не стопират. Пчелното млечице е витално належащо за функционалността на сърцето. То подтиква производството на имуноглобулини - протеини, които белите кръвни кафези създават, с цел да се предпазят от бактерии, вируси и други Увеличава и равнищата на калций в организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР