Пчелният прашец е наричан суперхрана и природен антибиотик. Този пчелен

...
Пчелният прашец е наричан суперхрана и природен антибиотик. Този пчелен
Коментари Харесай

Пчелният прашец - природен антибиотик и бомба от витамини

Пчелният прашец е именуван суперхрана и естествен антибиотик. Този пчелен артикул е натурална бомба от витамини и минерали, като съдържа всички, за които се сетите. В състава му влизат въглехидрати, протеини и захари, естествени аромати и минерали, ензими, написа "Дарик нюз ".

И още - калий, калций, магнезий, цинк, мед, хром, фосфор, желязо, манган, фолиева киселина и доста други, доста витамин С и аминокиселини, поради чието наличие е натурален еквивалент на антибиотичните препарати.

И всичко това вкупом, събирано от работливите пчели. Именно поради богатия му състав пчелният прашец е мощно антивирусно и антимкробно средство, което покачва имунитета и сполучливо пази организма от инфекции.

Същевременно е удобен за растежа на клетките и тъканите. Пчелният прашец чисти токсините, спомага за понижаване на неприятния холестерол и извеждането от организма на пикочната киселина. Незаменим е при битката със свободните радикали. Твърди се, че прашецът не разрешава развиването на тумори, стопира растежа на раковите кафези. Повишава силата и издръжливостта на организма изключително в моменти на мощен стрес.

Еликсирът на живота е обичана храна и на фитнес фанатиците, които желаят да натрупат мускули, само че им подсигурява натурален генезис.

Прашецът, събиран от пчелите, е и мощен афродизиак - покачва потентността. Въздейства позитивно и при диабет, като управлява равнищата на кръвната захар. Стимулира производството на хормони и спомага по-дълго да се усещаме млади.

Съхранява се на мрачно и изсъхнало място, с цел да резервира свойствата си за по-дълго. Приема се по една лъжица заран и вечер на гладно - за предпочитане, тъй като се усвоява по-добре. Някои държат да го смесят в кисело мляко, други - в сок или напряко с меда.

Прашецът обаче напълно умерено може да се приема непосредствено в устата, където се оставя да се разтопи, без да бързате да преглъщате. Желателно е още да не употребявате железна лъжица, нито за прашеца, нито за меда, а по опция дървена, може и пластмасова.

Добре е след банкет на пчелен прашец за прочут интервал от време да дадете къса отмора на организма преди да предприемете наново "зареждане ". А прашецът от своя страна ще ви спести дълго време разходката до аптеката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР