Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона долара при

...
Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона долара при
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона долара

Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона $ при търговията във вторник за първи път от началото на 2021 година и една година откакто компанията стана първата обществена софтуерна компания, оценена на 3 трилиона $.

Акциите на Apple (AAPL) са затворили във вторник със спад от близо 4%, откакто отчет повдигна опасения по отношение на потребителското търсене на нейните артикули.
-->
Подобно на други софтуерни компании, Apple се бори с проблеми по веригата за доставки и опасения, че страховете от рецесията могат да натежат върху разноските на рекламодателите и потребителите, в това число за по-скъпи артикули като iPhone.

Преди извънредно значимия празничен интервал за извършване на покупки, Apple съобщи, че изпитва „ мощно търсене “ на модели iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, само че чака по-ниски доставки от предстоящото заради прекъсване на работата в китайската фабрика поради Covid.

Докато пазарната стойност на Apple падна доста, други огромни софтуерни компании претърпяха по-рязък процентен спад. Акциите на Amazon и компанията майка на Фейсбук Meta са намалели надлежно с към 50% и 63% през последната година. Apple, за съпоставяне, е намалял с към 31% за същия интервал.

Така Apple се причислява към Amazon в един клуб, от който никой не желае да бъде част: компании, които са изгубили 1 трилион $ пазарна стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР