Пазарлъците за оставането във властта на кабинета Борисов 3 възможно

...
Пазарлъците за оставането във властта на кабинета Борисов 3 възможно
Коментари Харесай

Правителството даде поредния „пай“ от бреговата ни ивица на човек на Марешки

Пазарлъците за оставането във властта на кабинета Борисов 3 допустимо най-дълго, явно дават своя резултат. След като през вчерашния ден стана ясно, че ГЕРБ са съумели да „ приласкаят “ задоволително народни представители (127 части ), с цел да стартира процедурата за нова Конституция, очевидно е пристигнало и времето за благодарности.

Правителството върна жеста на Веселин Марешки, който единствено преди дни демонстрираше „ резервираността “ си във връзка с тази концепция на Борисов, само че когато настъпи моментът за „ броене “ на гласовете, взе че кандиса и внезапно я хареса. Това „ отрезвяване “ надали е било единствено от настъпването на утрото...

Малко лековато би било да си помислим,

че е съвпадане обстоятелството, че тъкмо в деня, когато публично беше оповестена депутатската поддръжка за повсеместен ремонт на главния закон на страната, беше избран и „ новият “ концесионер на варненския плаж „ Кабакум - Север 2 ", който от години се коландрисва от самия Марешки.

Със сегашното държавно решение, тази брегова линия е харизана за идващите 20 години на „ Булмедикс 2012 “ ЕООД, благосъстоятелност на Андон Дончев. Същият той до юли беше народен представител от "Воля ", само че по знайни единствено от самия него аргументи напусна Народното събрание. За никого обаче не е загадка, че Дончев е измежду най-близките хора на Марешки и от години ръководи част от аптекарския му бизнес.

Не, че това развиване на събитията е нещо, което не се знаеше още при оповестяването на „ състезанието “ за концесията.

Както в. „ Банкеръ “ писа още в края на юли в обявата си под заглавие „ Николинка и седемте плажлета “, в „ листата на желаните концесионери е и борецът за гориво-смазочно тъждество Веселин Марешки “.

В последните си дни като министър някогашната туристическа началничка – Николина Ангелкова побърза да организира купища концесионни процедури, явно с цел да удовлетвори всички...„ поръчки “. Така стопанисваният дълги години от Марешки плаж "Кабакум – Север 2 ", попадна в листата на задъханото разпределяне на плажната линия.

Тук е моментът да напомним,

че площта й е 13 981 кв.м., а сумата, против която тя беше отдадена на Марешки (чрез компанията на брачната половинка му - „ Белвекс “ през 2010 г.) беше 31 418 лв.. Сега обаче, годишната концесионна такса беше „ редуцирана “ с към 10 бона по-малко - 21 690 лева без Данък добавена стойност.

Ако съдим по известието от държавната прес работа, явно „ наддаване “ просто не е имало. Пи арите на кабинета оповестиха: „ Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 22 051.47 лева без Данък добавена стойност. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията са в размер на 373 080 лева с Данък добавена стойност ".

Или преведено на човешки език, индивидът на Марешки е вдигнал мизата с по-малко от 500 лв....

Тук е моментът да напомним, че през 2011 година, точно поради градежите, които аптечният необут предприе на този плаж, се развихри сериозен скандал. Или най-малко по този начин трябваше да наподобява - шумно огласени инспекции, безмилостно ръмжащи багери, а най-после... сладка тишина.

Както писа в. „ БАНКЕРЪ “ по това време в обявата „ Странната обич на Марешки с властта “, аптечния необут беше привикан от премиера Бойко Борисов, който му „ разпореди “ да поеме издръжката на футболния клуб "Локомотив Пловдив ". Работата обаче се разсъхна поради големите задължения на клуба. Марешки явно се беше опънал на властта пред вероятността съществено да опразни джобовете си, тъй като единствено няколко дни по-късно

морковът бе спретнат, а на негово място лъсна тоягата.

Регионалният министър по това време - Лиляна Павлова изненадващо изпрати сигнал до тогавашния кмет на община Варна Кирил Йорданов да разпореди премахването на втория етаж на издигнатия от Марешки "Частен клуб " на плажа "Кабакум ". Управниците внезапно схванаха, че е нелегално издигнат, макар че година по-рано „ БАНКЕРЪ “ огласи съответни обстоятелства за това.

Разказахме, да вземем за пример, че кметът Йорданов беше дал на Марешки едно много любопитно позволение за монтиране на краткотраен преместваем обект върху плажната линия на "Кабакум " (№ 68 от 1 април 2011 година). И, както нормално става в сходни случаи, краткотрайният обект на бърза ръка бе трансформира в двуетажна лятна хасиенда.

Близо две години всички варненски управници останаха слепи за лъскавата постройка в сиво и оранжево, която стърчеше на плажа. Не бяха забелязали и пясъка към нея, тъй като беше затрупан с изкуствена трева, върху която имаше кътове за отдих и за софри, фитнес уреди и паркинг.

Припомняме всичко това не инцидентно за следващ път. За да е ясно, че Марешки за следващ път потвърди, че е...търговец.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР