Пазарът на на смарт-карти расте от фокуса върху сигурността и

...
Коментари Харесай

Смарт-картите по света струват 2,9 млрд. долара


Пазарът на на смарт-карти пораства от фокуса върху сигурността и обвързваните устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Прогнозите сочат, че пазарът на електроника за смарт-карти ще доближи размер от 3,9 милиарда $ до 2027 година За съпоставяне, през актуалната година този пазар се прави оценка на почти 2,9 милиарда $.

Браншът ще се разраства приблизително с по към 6,3% в интервала от 2022 до 2027 година, съгласно нов отчет на Markets and Markets. Основни фактори за това ще са възходящото потребление на SIM и eSIM в смарт телефоните, както и държавни начинания за цифровизация на персоналните документи.

Анализаторите плануват, че 32-битовият сегмент ще записва най-голям растеж през прогнозния интервал. Това ще се дължи на покачвания фокус върху сигурността на данните и възходящото потребление на свързани устройства, както и на все по-бурното нахлуване на 5G. От тях произтича и растеж в търсенето на информационни мрежи.

Предвижда се приложението на смарт-карти за персонални карти да записва най-високи темпове на ускорение през петте години до 2027 година Ръстът може да се отдаде на възходящия фокус на държавните управления в разнообразни страни върху трансформирането на хартиените персонални карти и превръщането им в цифрови паспорти – персонални карти с чип.
още по темата
Това оказва помощ за отбягване на противозаконни действия и отбрана на жителите от кражба на идентичност. Правителствата на няколко европейски страни към този момент са пуснали на ход планове за интеграция на чипове в персоналните карти.

От географска позиция Азиатско-тихоокеанският район ще заеме максимален дял от световния пазар на платки за смарт-карти през прогнозния интервал. Доминирането на района може да се дължи на покачвания фокус върху цифровизацията на данните.

Ключови страни, в това число Китай, Япония, Индия и Южна Корея се концентрират върху консолидираното на чипове в смарт-карти за разнообразни държавни и здравни приложения като да вземем за пример персонални карти на жителите, шофьорски книжки, здравни карти, електронни паспорти и други значими публични документи. Например, държавното управление на Индия употребява електронни смарт карти за издаване на шофьорски книжки и за регистрация на транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР